StoryEditor

Marko Križanac: Spriječiti prodaju na crno, kod transfera sve treba ostati klubu

Piše PSD.
24. ožujka 2011. - 15:20
Sinjanin Marko Križanac (37) je diplomirani pravnik, za sebe kaže kako ima iskustvo rada na vodećim pozicijama u raznim tvrtkama koje su bile u teškoj situaciji.
- Bio sam direktor Radio Sinja, radio sam u sinjskom Vodovodu i kanalizaciji, Vlada RH bila me postavila u Nadzorni odbor Dalmacijavina. Svugdje sam uspio konsolidirati stanje, na radiju su, na primjer, mjesecima kasnile plaće. Sve sam to uspio riješiti, marketing sam podigao na jedan nivo i Radio Sinj je počeo živjeti od marketinga - rekao nam je Križanac.Zanimljivo, Križanac ističe kako se ne vidi na mjestu predsjednika Hajduka, već samo jednog od tri člana uprave.
- Izgleda da sam jedini koji ne izražavam ambiciju biti predsjednik, no mislim da većina kandidata nije shvatila da se u ovome trenutku ne bira predsjednik, već samo tri člana uprave Hajduka. Onda bi valjda tri izabrana člana međusobno trebala izabrati predsjednika, doduše vjerojatno pod “nevidljivom kapom” Nadzornog odbora. Ne vidim se na mjestu predsjednika, ipak nisam zvučno ime.

No, među 33 kandidata i nema baš nekog zvučnog imena?
- Pa dobro, glupo mi je sad komentirati tko je zvučan, a tko ne. Možda bi predsjednik ipak trebao biti iz Splita, on će ipak nositi sav teret, i od strane vlasnika, i NO-a, i Torcide. Vidim i da mnogi kandidati iznose svoje programe, ali neće pobijediti tri različita programa, već tri izabrana čovjeka moraju raditi zajedno. Potrebna je njihova sinergija uz suglasnost NO-a.

Križanac kaže kako ima pripremljene osnove programa.
- Otprilike sam sažeo ono najvažnije, da ne kaže netko da ja nemam program. Uprava ne može raditi na temelju emocija, potreban je novac. Marketing je u tome najvažniji. Treba spriječiti prodaju na crno, ja sam i diplomirao na autorskim pravima. Može se zaraditi i na prodaji imena stadiona. Kod transfera sve treba ostati Hajduku, a to bez podmlatka ne ide. Dakle, potrebno je stvoriti podmladak, angažirati skaute, da uhvate momka dok roditelji još nisu “nanjušili” zaradu - uz smijeh je zaključio Križanac.


T.BILIĆ, FOTO: CROPIX

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 17:35