StoryEditor
Hajdukhajduk podcast

Mario Carević prisjetio se kako je redovito putovao na treninge iz Makarske u Split te pojasnio zašto su mu Bokšić, Rapaić i Računica ‘bogovi‘

Piše PSD
1. kolovoza 2020. - 15:45
Miro Gabela/hajduk.hr

Gost šestog Hajduk Podcasta Mario Carević, nekadašnja Hajdukova desetka i pomoćni trener, danas pomoćnik izbornika U-20 reprezentacije, u studiju Hajduk Digital na Poljudu govorio je o svojim počecima, prisjetio se kako je kao osnovnoškolac redovno putovao na treninge iz Makarske u Split, kako je znao čak i vozilima hitne pomoći poneki put požuriti na trening, piše hajduk.hr.

Govorio je Carević o radu sa Zoranom Vulićem, ali i Slavenom Bilićem iz vremena dok je bio trener Hajduka. Izdvojio je i jednu Bilićevu karakteristiku koju smatra njegovim vrlo značajnim dodatnim adutom, uz trenersko znanje i sad već iskustvo koje ima. Radio je Carević i s Tomislavom Ivićem i Stankom Poklepovićem, bilo je to u Saudijskoj Arabiji kad je s Al-Ittihadom osvojio azijsku Ligu prvaka. Pričao je i o toj stepenici karijere. Bio mu je u Al-Ittihadu potom trener i Luka Peruzović.

Giovanni Trapattoni ga je trenirao u Stuttgartu, osvrnuo se i na taj dio karijere, nastavio je o Izraelu, Belgiji, Sloveniji, ali i današnjoj HT Prvoj ligi, Hajduku, pa i Ivanu Juriću, današnjem treneru Hellas Verone, od kojega, kako je rekao, može najviše naučiti. 

Pojasnio je zašto su mu Alen Bokšić, Miki Rapaić i Dean Računica "nogometni bogovi" a Aljoša Asanović i Almir Turković "nogometni genijalci", otkrio kako se odlučio za nedavno objavljenih "najboljih 11 Hajduka koje je gledao ili s kojima je igrao", koga bi eventualno još uvrstio a nije mogao jer je bilo samo 11 mjesta. Priča o Careviću ne ide nikako bez njegovog cimera i velikog prijatelja Darija Srne, ali i Srđana Andrića...

Otkrio je i što bi danas poručio, savjetovao, sedmogodišnjem Mariju Careviću, dječaku s početka ove priče, da se može vratiti 31 godinu unatrag.

Naravno, u videu šestog Hajduk Podcasta je i još puno zanimljivosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2021 15:30