StoryEditor
Hajdukmagični stipe

Mario Carević o nevjerojatnom krilu Hajduka: Istovremeno je prodoran i lucidan, a takvih je malo

14. svibnja 2021. - 21:14
Duje Klarić/Cropix

Mario Carević, sada televizijski komentator (kao što je i Paolo Tramezzani bio na RAI-u), nekoć darovit nogometaš, a danas nadasve trener (i bio je nedavno i pomoćni u Hajduku kod Zorana Vulića), rekao nam je:

- Glupost je to uspoređivat Biuka s ovim ili s onim, recimo ja Zlatka Vujović nisam gledao, znam ga po pričama, po snimkama, svakako je veličina. Miki je bio nogometni bog, a Bokšić moćan, oni su mi bili idoli, spontani igrači. Recimo da je Biuk miks svega toga, sve trojice što ste ih spomenuli. Biuk je ipak svoj i ostat će svoj, profinjen je, a hitar i brz i stvarno sam uživao gledati ga. Da, naravno, gledao sam utakmicu u izravnom prijenosu.

‘Statistika je bitna’

I pripremao se za komentar:

- Mali je brz, hitar i agilan, a tehnički izvanredan. Meni je posebno važno to što je agilan, a to znači da želi, hoće, sudjeluje u igri. Napokon, asistira i zabija i to lakoćom, a to je važno za statistiku. Uvijek svojim igračima govorim kako se gleda statistika, što si to konkretno uradio, asistirao i zabio – govori trener u Careviću; u stožeru je „do 20” selekcije.

‘Odmah ćemo ga zvati u U20 reprezentaciju’

Vidi se da je Biuk poseban talenat:

- Biuk drugačije udara loptu od drugih što ga izdvaja. Ne bih se čudio ni pozivu odmah u „do 21” reprezentaciju kod Bišćana, a sigurno ćemo ga mi, „do 20” sada zvati, Vukojević, te Neretljak i ja za meč s Katarom. I njega i Ljubičića, nemojmo Ljubičića zanemariti.

I Carević spominje Livaju:

- Biuku treba Livaja da uz njega lakše stasa, nemojmo da bude nositelj igre, njemu treba iskusni da se nasloni na njega. I normalno da će oscilirat, budimo spremni i na to. Treba ga dozirat – Carević i na hladno puše.

Ali onda opet niže pohvale:

- Imao si prodorne, ali ne i lucidne igrače istodobno. Malo je takvih kao Biuk koji je i brz i lucidan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 23:31