StoryEditor
Hajdukoko sokolovo

Marijo Strahonja: Nije bilo prekršaja nad Krovinovićem, ovo je nogometno prihvatljiv duel, pohvala sucu jer je odbio intervenciju VAR sobe

Piše D.Pe.
23. svibnja 2022. - 20:40

U današnjoj emisiji HTV-a Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja se osvrnuo na suđenje u subotnjem derbiju Hajduka i Dinama.

Strahonja se osvrnuo na nekoliko spornih situacija iz derbija:

- Komisija je napravila apsolutini presedan delegirajući mladog suca za derbi, preuzeli su veliki rizik i vjerovali u njegov talent i pogodili. Patrik Kolarić je pokazao da je dobar sudac, da se može vjerovati mladim sucima, pokazao se kao rođeni talent, manifestirao čvrstinu i mirnoća, ima sve da jedanog dana bude top sudac. - kazao je Strahonja.

- Kod poništenog pogodka Livaje, nije mogao vidjeti ruku i tu je dobro jer se uključila VAR soba koja ima potpunu kontrola i mogli su vidjeti ruku napadača Hajduka. Opravdano je poništio taj gol.

- Kod trećeg gola Dinama, Kolarić je bio blizu mjesta duela Krovinovića i dinamovog igrača i dobro je procijenio da se radi o nogometno prihvatljivom duelu i ovo nije prekršaj: Pogotovo me veseli da je rekao ne i držao se svoje procjene,  iako je VAR soba intervenirala i napravila previd, pohvala sucu - zaključio je Strahonja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 17:02