StoryEditorOCM
Hajdukgost komentator

Legendarni Ivan Gudelj o veličanstvenoj pobjedi: Ovo je povijesni uspjeh koji sam priželjkivao i nadao mu se

Piše Slaven Alfirević
22. travnja 2023. - 09:30

Silno sam ponosan na hajduke, ovo je povijesni uspjeh koji sam priželjkivao i nadao mu se, pa opet trebalo je proći i tih 90 minuta da se želja pretvori u stvarnost. Razgalili su me i oduševili.

Bravo još jednom za sve, pokazali su isti ili sličan recept s kojim su i došli do polufinala, kao protiv Manchester Cityja i Borussije Dortmund, pa je pao i Milan - kaže nam Ivan Gudelj.

„Bijeli” su pokazali kako nisu opterećeni da nešto moraju, nego imaju vrhunsko samopouzdanje i kontinuitet, kvalitetu, ništa ih ne ometa na putu, to je samo kruna procesa koji se gradi dugoročno. Nije sve to izronilo preko noći.

Želim odmah čestitati Akademiji Hajduka na čelu s Borom Primorcem na veličanstvenom uspjehu i odmah naglasiti: ne treba sad puno slaviti, nego se odmah pripremiti i za finale! Znaju oni to i sami, uradit će sve što treba. Jer, može se otići i do kraja, osvojiti trofej, to bi bilo fenomenalno!

Hajduk je iskoristio protiv Milana činjenicu da ima bolje individualce od njih, a ima i igrače koji već igraju seniorski nogomet, Pukštas, Vušković, već su osjetili taj iskorak koji je zlata vrijedio. Uz podršku divnih navijača koji su došli u Ženevu.

Milan je dobro organiziran, to se vidjelo, uvijek su takve talijanske momčadi i u omladinskim kategorijama, ali ih je Hajduk zaskočio sjajnom taktikom. Mirno su se „bijeli” branili i kao da se nisu pretjerano ni umarali i odmah su izlazili u kontre, ali znalački, uigrano, tu se vidi dodatna vrijednost.

Hajduk je pokazao elastičnu obranu iz koje je fantastično brzo i lako izlazio i bio ubojit. Moraš pokazat sposobnost za te stvari i to je bio forte „bijelih”.

Bilo je trenutaka kad se utakmica lomila i kad je Milan pogodio gredu, ali hrabre i malo sreće pomogne, zaslužili su je.

Skidam kapu treneru Marijanu Budimiru koji je iskazao golem potencijal i sigurno da je zreo za seniorski nogomet i da jednog dana svakako postane i trener prve momčadi Hajduka. Budimir je definitivno velika trenerska nada, momčad je sjajno pripremio. Mlad je i vrijeme radi za njega. Tu se mora uklopiti i politika i strategija kluba, Hajduk ima uz Budimira i Mislava Karoglana, obojica su perspektivni stručnjaci koji rastu uz podršku iskusnog Bore Primorca kojem još jednom šaljem sve čestitke.

U finalu možda je AZ na prvi pogled ili na papiru jači, možda i individualno. Nizozemske momčadi su kao i naše, usmjerene na proizvodnju igrača i imaju odlične škole, „osuđene” su na produkciju i stvaranje baš kao i Hajduk. I to će bit zanimljiv sudar, a Hajduk ima svoju šansu.

Ajmo se koncentrirati na finale i osvojiti ovu ligu. Hajduk ima atmosferu i igrače i sve je na pravi način posloženo - zaključio je legendarni Gudelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:46