StoryEditorOCM
Hajdukkiša smeta za balote

Legendarni Hajdukov vratar i trener danas slavi rođendan, evo što nam je rekao o ‘pitanju svih pitanja‘

17. svibnja 2023. - 14:20

Ivan Katalinić, zvani Kate, Banks (po čuvenom engleskom golmanu) a katkad i Ivan Grozni, slavi danas 72. rođendan. Vratar i trener, najtrofejniji hajdukovac kad sve zbrojite. Prozvali smo ga Ivan Grozni jer je kao trener pobjeđivao Dinamo u serijama, devedesetih godina.

Davno je bio 17. svibanj 1951. godine. Legendi Hajduka čestitamo i želimo mu dobro zdravlje i sreću dok gazi već osmim desetljećem.

- Hvala vam puno, evo kiša mi smeta za ić na balote, a zapravo samo čekam da Hajduk osvoji kup iduću srijedu. Bilo bi to normalno, je li tako, protiv Šibenika, makar uvijek moraš biti ozbiljan - kaže Katalinić, na prvi balun, uvijek je stremio trofejima.

U karijeri je Katalinić između ostalih vodio i Šibenik, kratko, a posebna emocija je vezana uz Hajduk. Odmah se prisjetio svoga prvog kupa:

-  Evo 19. će bit točno 30 godina da smo svladali Croatiju u Poljudu sa 4:1, to nam je otvorilo vrata da Hajduk osvoji svoj prvi kup u Hrvatskoj. U revanšu smo izgubili sa 1:2, ali sačuvali smo veliku prednost. Tih 4:1 baš je bilo posebno, velika fešta u Poljudu i naša pobjeda tri razlike - priča nam i podsjeća nas:

- Croatia, kako se tada zvao Dinamo, bila je izuzetno jaka, imali su Gorana Vlaovića, Marija Stanića, Igora Cvitanovića, a na golu Dražena Ladića, ali on se nešto bio ozlijedio. Na klupi je bio Ćiro Blažević. Kasnije mi je godinama Ćiro spominjao kako smo ga iznenadili tu utakmicu. Bio je prvak i htio je duplu krunu, a mi na juriš, na dišpet - rado se sjeća.

image
Tom Dubravec/Cropix

U dane svibnja, kad vam je rođendan, dvije godine kasnije, 1995. nanizali ste slavni niz, tri pobjede protiv Croatije u 11 dana i uzeli ste duplu krunu! Tada im je trener bio Zlatko Kranjčar - podsjećamo ga.

- Ostaju uvijek uspomene i drago mi je da se toga sjećate, četvrtfinale Lige prvaka i dupla kruna. Tko bi rekao da je to jedina dupla kruna Hajduka u Hrvatskoj. Bila su to lijepa vremena i već toliko je godina prošlo...

Evo sad Hajduk mora  Koprivnicu, a čeka ga finale kupa iduće srijede protiv Šibenika. Kako biste vi sastavili momčad kontra Slavena, ne treba vam ništa, a čeka vas finale za koji dan?

- Ne bih se htio miješat, oni koji su unutra i to vode znaju najbolje što će napraviti. Ne treba im nitko sa strane da im bilo što govori - mudro će Katalinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:32