StoryEditor
Hajdukkako su igrali

Kroz ušicu VAR-a: Bijeli su s(p)retno pobijedili i zadržali izglede za Europu

9. svibnja 2021. - 14:40

Hajduk je prošao kroz ušicu igle,  mali ekran VAR-a, faul se nad Biukom dogodio u 83. minuti kad je Horkaš krenuo boksati loptu pa je zboksao i Biuka... 

Šest minuta je trebalo sucima, glavnom Lovriću iz Đakova i VAR-nadgledniku Pejinu da odluče, dugo su vijećali, a kad je Lovrić krenuo i na monitor uz aut-liniju na centru doista je zamirisalo na penal.

Ma, zamirisalo nam je od prve sekunde, ali nikad ne znaš kako će odlučiti, a toliko im je trebalo.

Do nas su domaćini psovali... Lokomotivu, videći u svemu komplot u borbi za ostanak, nisu krivili Hajduk, ali pogledajte kako je to Horkaš, zlosretno po domaće, startao?! Junak Varaždina iz Osijeka kad je obranio penal sad im je upropastio dragocjeni bod. S bijele točke siguran je bio Marko Livaja.

Tako je Hajduk pomalo slučajno i uz dozu sreće naplatio ofenzivu, kad je već izgledalo da će to biti jalova prednost i da se ne može bolje od siromašnih 0:0.

Taj remi ne bi bio dovoljan Hajduku i već smo naumili pisati kako je 0:0 ravno porazu ali igra se devedeset i više minuta i taj pritisak što ga je Hajduk sustavno pokušavao sprovesti na kraju je doveo do greške domaćih.

Vratar Horkaš, inače dobar, žestoko je i neoprezno pokupio Biuka i treba to pogledati još nekoliko puta da se uvjerite baš kao što su i suci pet-šest minuta vagali i prevagnuli na bijelu točku.

Hajduk je upirao i mijenjao napadački arsenal, ušli su i Diamantakos i Jairo (začudo ne i Ljubičić), no gol je došao tek nakon penala.

A Biuku možemo upisati asistenciju za penal, baš kao i pohvaliti Livaju za realizaciju.

Hajduk je čekao i dočekao, nije gubio niti igre, osim što je britki Simić opet zaradio žuti karton, treći, nema ga protiv Gorice. Pobjeda uz dozu sreće, ali zasluženo, pokazivali su više volje za napadom, pa balun to vrati.

Sad se dolje pjeva kod svlačionice Hajduka, nada u Europu živi, zadovoljan je bio i Lukša Jakobušić na tribinama, pobjeda nadima jedra, prvenstvo nije gotovo. Kako bi se reklo ono otrcano, teška pobjeda, utakmica prava prvenstvena.

Da, Lovrić je produžio utakmicu za pet minuta, a mogao je i za sedam-osam, ali u toj nadoknaditi najbolju je šansu imao Jairo da povisi rezultat, no to nije bilo ni potrebno. Tramezzani voli pobjeđivati 1:0, iz penala u 89., slatko, mada sretno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 10:08