StoryEditorOCM
Hajduktaktika i ljudstvo

Krovinović šef parade: ‘Ne bude li Livaja mogao, Filip bi trebao preuzeti konce Hajdukove igre’

Piše Slaven Alfirević
1. travnja 2023. - 08:00

Marko Livaja, hoće li moći? Sve su oči uprte u njega i nemojte mislit da se služimo s prvim travnjom da bismo vas dovodili u dvojbu. S time se nije šaliti.

Livaja prije ne može nego može, cijeli tjedan nije mogao trenirati nakon što je zbog udarca u leđa morao izaći iz igre u dresu reprezentacije prošle subote protiv Walesa.

Sve da ga i osposobe i da sam Marko stisne zube, opasnost je da zaigra na silu kao protiv Dinama u Maksimiru kad je kuburio s virozom cijeli tjedan, pa onda ni Livajin nastup nije bio na visini.

Barem je trener Hajduka Ivan Leko bio eksplicitan: ako ne bude mogao Livaja, od prve minute će u sastav Nikola Kalinić.

Moglo bi se dogoditi da na klupi u Šibeniku osvane i Mate Antunović, juniorski strijelac, ne bi bilo čudo. Leko voli prošarati klupu darovitim juniorima što zbog potrebe, a što zbog počasti mladićima Marijana Budimira koji su zadivili plasmanom na Final Four u Ligi mladih UEFA. Usput rečeno, šteta što se ozlijedio Marko Capan u igri za juniorsku reprezentaciju, a dobro bi došao u kombinacijama na sredini terena kad je Lukas Grgić izvan stroja zbog tri žuta kartona.

Ono što nije dobro jest popis ozlijeđenih koji se nije stanjio. Nisu se oporavili ni Emir Sahiti ni Anthony Kalik. Sahiti je krenuo s treninzima i kad smo već pomislili da se vraća, gležanj ga opet boli, ne može. I to ulazi u rubriku taktika, Emir Sahiti je morao biti jedan od ključnih igrača Lekina proljeća, a svo vrijeme izostaje zbog ozljede. Na tom tragu je i Kalik kojega još nema.

Ono što je dobro jest da se otvorio prostor za Rokasa Pukštasa, a nameće se dobrim partijama i Marokanac Yassine Benrahou.

Evo bi sad Lekin Hajduk mogao nanizati gotovo isti sastav kao protiv Slaven Belupa (doduše, Fossati umjesto Grgića, Kalinić ako ne bude mogao Livaja) i to bi već davalo ton standardnosti.

Ne bude li mogao Livaja, Filip Krovinović bi trebao biti šef Hajdukove parade.

Šibenik je pak izazvao mnogo komplimenata u Lekinu izričaju, svladali su Dinamo, teško gube i trener povratnik Damir Čanadi radi pravi posao što je dovoljno da se čeka britka bitka. Šibenik i Hajduk trebali bi suprotstavit sasvim slične impostacije.

U pravilu, Hajduku u Šibeniku nikad nije jednostavno, a Šibenik nije prebrinuo ni brige oko opstanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 06:31