StoryEditorOCM
Hajdukprvi među topnicima

Klub mu ‘oživio’ reprezentativnu karijeru: Marko Livaja više nije ‘samo’ najbolji igrač Hajduka, sve je bitniji i Daliću

26. rujna 2022. - 22:02

Perišić je centrirao, Livaja pratio, odvojio se od čuvara i – zabio. Naizgled, jednostavno, je li tako? A zapravo se u toj jednostavnosti pogotka krije sva magija, čarolija nogometnog umijeća najviše klase, od Perišićeva kvalitetnog centaršuta do Livajina osjećaja za gol i umješne reakcije da u pravi čas bude na pravom mjestu.

Marko Livaja je tako postao junak i reprezentacije, a ne samo Hajduka, pogotkom je postao važan čimbenik Dalićeve momčadi, opravdao je povjerenje izbornika i šta da ga dalje slavimo... Nije samo pričuva koja sjedi i gleda kako igraju Kramarić, Budimir i ostali, nego je ušao u igru i odlučio utakmicu! Bravo, Marko, to se traži!

Priznali su ga svi, pa i oni koji su tu i tamo zapitkivali podbadajući, tko je najbolji igrač HNL-a, Livaja ili Oršić?!

Kao da je odgovor na to pitanje važan, činjenica je da je Livaja postigao odlučujući pogodak za plasman na prvo mjesto skupine u Ligi nacija...

Uostalom, ovo mu nije prvi gol, ali posebno „piza”, ima baš specifičnu težinu.

E sad, Marko Livaja je pomogao Hajduku u povratku u Poljud, i te kako, svjedoci smo Livajomanije koja nas s amplitudama jako ili najjače trese otkako se vratio, ima evo godinu i pol.

No, Hajduk je istodobno pomogao i Marku Livaji. Vratio ga je u žrvanj reprezentacije, približio očima izbornika Zlatka Dalića koji bi teško posegnuo za Livajom da je ostao u AEK-u...

Sam je Livaja priznao kako mu je veliki gušt reprezentacija i kako do sada nikad nije bio na velikom natjecanju, priprema se za Katar.

Livaja pred očima Daliću, u HNL-u, bio je to dobar potez. I Livaje i Hajduka.

Želimo reći kako i HNL može bit super odskočna daska za reprezentativne domete, tko zna možda će u datom trenutku Hajduk biti poželjan Perišiću, Pašaliću, Vlašiću. Nikad ne znaš.

Livaja se vratio i čeka da mu se pridruži tercet. Kad-tad. Hajdukov reprezentativni napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2022 04:51