StoryEditorOCM
Hajdukburza derbija

Kako su igrali protiv Dinama: sva slava Nikoli, zaigrao je pod blokadom, pogodak je djelo autentičnog velemajstora

21. travnja 2022. - 22:13

Dinamo je na Poljudu stavljen ad acta, tri boda, opet bez primljenog gola. Razlika je prepolovljena, samo četiri boda zaostatka, dovoljno da se podigne temperatura i opet počne naglas govoriti o naslovu prvaka. Ništa nije nedostižno.

E sad, kako su igrali, odnosno kako smo ih vidjeli pojedinačno na derbiju, pročitajte ovdje

Lovre Kalinić 7,5 – kapitalna obrana na šut Mišića izdigla ga je baš do visoke ocjene, bitno je da on unosi sigurnost i opet je ostao čiste mreže što je posebno važno. Znate ono, dovoljno je dati samo jedan gol da pobijediš!

Dino Mikanović 7 – vrlo agilan i prisvojio je poziciju koju je „preoteo” od Mađara. Njegova je i fina asistencija prema Nikoli Kaliniću u akciji pobjedničkog pogotka. Zaustavio Oršića.

Francisco Ferro 6 – nije gubio duele, a bio je upitan zbog ozljede. „Stisnuo je zube” i zaigrao na svu forcu, pa je zbog toga možda bio malo suzdržan, da se ne prenapregne i pukne.

Josip Elez 6,5 – vrlo dobar, čitao je igru, a čekamo opet njegovu dugu na Livaju, no protivnici su to pročitali i onemogućili prostor za dalekometno dodavanje. U obrani, na visokoj razini.

Dario Melnjak – brzo je zaradio povez oko glave, pokušao i udaren nastavit, ali vertigo je bio jači, nije se s glavom šaliti i morao je napustiti igru...

od 32. David Čolina 6,5 – ušao je s klupe željan igre i dokazivanja i bio je dojmljiv, aktivan u napadačkim akcijama, pa i sam morao izaći zbog ozljede.

Josip Vuković 7,5 - oduševio nas je energijom s kojom se suprotstavio razvikanom tercetu sredine polja Dinama, ono što je Ademi značio za „modre”, to je Vuković bio za Hajduk. Nije popuštao ni za milimetra „tuk na utuk”. Dapače, nadvisio je dinamovce. Zbog pobjede u ringu nad „strašnim Ademijem”, pola ocjene više.

Marco Fossati 7 – odlična partija Talijana, već smo ga oslikali kroz priču o trojici junaka „bijelih”, njegova je posebna značajka što je odigrao pred kraj ozlijeđena (je li mu slomljen?) nosa...

Jan Mlakar 6 – njegov je trud „nevidljiv”, to koliko pretrči prema obrani i što bi se reklo trče i za Nikolu i za Marka. Sad će se u Koprivnici moći iskazati i kao strijelac, a sad protiv Dinama samo je sekundirao...

Filip Krovinović 7 - odlična predstava, razigravao je, davao ton igri „bijeli”, a bio je budno čuvan, recimo taj Emreli imao je očito zadatak da se „spusti” iz napada malo niže, da bude prvi koji pokriva Krovinovića, toliko mu je Kopić pridavao pozornosti. Na Filipu su se redali suparnici, ali ih je redom nadigravao.

Marko Livaja 7 – nema gola, suša je potrajala, ali je Marko prisutan u igri, s nekoliko poteza opet je dokazivao klasu, čuvao balun, kvalitetno se dodavao, a golovi će poteći... Ima sad tko ga je zamijenio.

Nikola Kalinić 8 – sva slava Nikoli, zaigrao je pod blokadom, pogodak je djelo autentičnog velemajstora, chapeau, skidamo šešir i naklon do poda, to je zgoditak koji lomi derbije mrvljenja, kad iskričava klasa presuđuje i preteže za djelić poravnatu vagu. Sretan Hajduk što (i) Nikolu ima!

Emir Sahiti umjesto Vukovića, Stefan Simić umjesto Čoline i Gergo Lovrencsics umjesto Nikole Kalinića igrali su samo kratko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 22:06