StoryEditor
Hajdukjunak

Juranović: Otišao sam do trenera Kopića i pitao sam ga mogu li to napraviti

13. kolovoza 2018. - 02:05
rijeka_hajduk91-120818

Bod koji vrijedi kao sva tri. Izgledao je Hajduk kao grogirani boksač u većem dijelu susreta, ali nije nokautiran. Najviše zahvaljujući vrataru Josipu Posavecu koji je imao nekoliko fantastičnih intervencija. A onda je u završnici Hajduk iščupao zlatni bod. Koliko je samo puta na sličan način Hajduk ostajao bez zasluženih pobjeda, kao sinoć Rijeka. E, pa ovaj put se barem nešto vratilo "bijelima". Dva Josipa, dva junaka. 

- Utakmica je bila teška, puna ritma. Dobro smo odgovorili na gol koji nam je Rijeka zabila. Nije se lako vratiti pod pritiskom koji vlada na Rujevici. Mnogo nam znači ovaj bod pred uzvrat u Bukureštu. Zasluženo smo ga osvojili – rekao je vratar Posavec koji je na sve pohvale skromno odgovarao.

- Svi zajedno smo odradili super posao – rekao je Posavec koji je dio početka sezone propustio zbog ozljede. Ona je sada iza njega.

- Sada je sve ok. Samo neka tako bude i do kraja sezone. Nadam se da će se brzo vratiti i Tomo (nap.a. kolega vratar Tomislav Duka).

U četvrtak Hajduka čeka Steaua?
- Možemo tamo očekivati jednu vrstu rata. Onu potporu koju smo mi imali na Poljudu oni će imati u četvrtak. Mi se moramo pripremiti na to, a oni moraju strahovati da slučajno ne prime gol kod kuće. Ići ćemo na glavu, igrat ćemo za Hajduk, za navijače. Vjerujem da ćemo se sretni i zadovoljni vratiti iz Bukurešta – nada se Posavec.

Da je ponoviti ovaj rezultat...?
- Da se reprizira bilo bi super!

A možeš li ti reprizirati ovakvo izdanje?
- Meni je cilj svaki dan na treningu dati sve od sebe. Svaki trening dajem svoj maksimum, a to se u zadnjim kolima vidjelo i na terenu. Jedino što mogu obećati da ćemo dati sve od sebe. Vjerujem da ćemo izboriti play off – nada se vratar "bijelih".

No, potez susreta, kako mu je priznao i trener Rijeke Matjaž Kek, napravio je drugi Josip, Juranović. Kada je sudac pogrešno dosudio prekršaj u korist Hajduka, dao je kapetan splitskog kluba iz slobodnog udarca loptu Riječanima i zaradio aplauz s tribina. Pokazao si što je duh fair playa?

- Otišao sam do trenera Kopića i pitao sam ga mogu li to napraviti. Bila je to moja ideja. 

Vidio si da je sudac pogriješio?
- Nećemo o tome, dao sam im loptu i to je to – skromno će Juranović.    

Utakmica?
- Bila je ovo muška utakmica. Nadjačavali smo se u sredini terena. Izvukli smo bod, možemo biti zadovoljni. Sada svim mislima idemo na Steauu, idemo tamo pobijediti. Bit ćemo tamo pravi, ići ćemo glavom na kopačku – rekao je Juranović.

U prvih 35 minuta Hajduk je bio jako dobar, potom je stao. Rijeka je imala šest-sedam vrlo dobrih prilika?

- Nećemo pretjerivati, nije ih bilo šest-sedam, imali su dvije-tri. Mogla je Rijeka povesti, ali zato imamo Posavca na golu, Skinuo je dvije-tri odlične prilike. Možda smo se potrošili na prošloj utakmici. Sve ukupno možemo biti zadovoljni. Otišlo je dosta igrača, došli su novi, moramo se svi prilagoditi. Nadam se da ćemo što prije biti pravi – smatra Juranović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 04:34