StoryEditor
Hajdukstiže veznjak

Josip Vuković već se oprostio sa suigračima iz Osijeka, čeka se da finalizira svoj povratak u redove Hajduka

22. lipnja 2021. - 18:42

Josip Vuković (29) ante portas, za ulogu zadnjeg veznog, nakon što je Darko Nejašmić (22) prešao u Osijek, sad se čeka da Vuković finalizira svoj povratak u redove „bijelih”. U matični klub gdje je već igrao pa krenuo svojim putem u Istru, Split, Vitez, ukrajinski Olimpik iz Donjecka, portugalski Maritimo iz Funchala, s Madeire... sve do Osijeka.

Zamjena figura Nejašmić – Vuković, ne nužno, ali koincidira i trebala bi biti dovršena nakon što se Darko Nejašmić u ponedjeljak priključio Osječanima u Svetom Martinu na Muri.

Dok je Nejašmić dovršavao sve što treba za potpis posudbe u Osijek, Vuković je upalio motore i krenuo put Splita. Dovoljno da ga sad čekamo za potpis u Poljudu.

Rekosmo već kako je Stanko Poklepović još u Vukoviću vidio domaće dite koje je sposobno obavljati razne zadatke u veznom redu, no krenuo je Josip dalje iz Poljuda koji je tada na poziciji zadnjeg veznog dovodio igrače tipa Savvas Gentsoglou ili Hamza Barry, a Nenad Bjelica ga je lanjskog ljeta iz Maritima doveo u Osijek.

Ponudio mu dobar ugovor, pa Vuković nije čekao do kraja da mu se realiziraju kombinacije u Turskoj i čak Engleskoj (u pitanju je bio Nottingham Forest).

U Poljudu bi trebali privesti kraju i dogovor oko Emira Sahitija da produži ugovor i oženi Hajdukov projekt.

A onda pravac pripreme, danas se kreće u Zreče, kao nekad davno devedesetih, za promjenu „bijeli” nisu ni na Pohorju, ni na Bledu, nego nešto treće, opet – Zreče. U podnožje Rogle.

Osijek je pak već u Svetom Martinu na Muri i tamo su objeručke dočekali posuđenog im Darka Nejašmića (za otkup će im trebali okruglo milijun eura).

Sad već bivši igrač Hajduka (doduše ugovorom vezan do 2024., ali na odsluženju roka u Osijeku) srdačno je dočekan u Svetom Martinu na Muri, rekao je:

- Gladan sam treninga i utakmica, izuzetno motiviran. Jedva čekam prvu priliku da krenem dokazivati se. Drago mi je da su me momci dobro prihvatili i zahvaljujem treneru Bjelici na povjerenju. Tu sam da pomognem da svi budemo što bolji - kazao je Nejašmić, novi igrač Osijeka. Oprema broj 44, od Josipa Vukovića:

O Nejašmiću, gazda Nenad Bjelica je dodao pun hvale za svoju akviziciju:

- Jako smo sretni što smo doveli Darka koji je prototip "šestice" kakvu želimo i trebamo. Mlad je sa 22 godine, ali već dobro poznat javnosti kao igrač Hajduka i mlade reprezentacije. Zadnjih mjeseci nije igrao koliko je očekivao i mi smo tu da mu pomognemo da se vrati u ritam. Nakon lošije epizode u Hajduku on želi svima pokazati da je vrijedan i kvalitetan igrač. Uvjeren sam da će to i uspjeti, samo da ga zdravlje posluži, jer kod njega rad i nogometna kvaliteta nisu upitni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 04:39