StoryEditor
Hajdukodmah jako

Josip Juranović je dovršio transfer u Legiju: Jedva sam dočekao Ligu prvaka, želimo biti na prvom mjestu u Poljskoj

1. kolovoza 2020. - 10:25
Josip Juranović je odmah krenuo jako sa željama u novom klubuLegia Varšava

Josip Juranović je dovršio transfer u Legiju, dva dana u Varšavi, liječnički pregledi i sve je sretno okončano, Hajduk se na svojim strancima službeno oprostio od svog dokapetana, a u jednom je razdoblju Jura ili Jopa, kako ga sve zovu, bio i kapetan. Priznanje za pet i pol godina požrtvovnog rada, napredovanja, uspona i padova. Nekoć najbolji amaterski igrač Hrvatske dosegao je kroz Hajduk i reprezentativni poziv i dres, a pretrpio je i teže ozljedu gležnja.

Sad je na iskoraku u karijeri, Hajduk je utržio prvu kocku šećera u ovom prijelaznom roku, ispod milijuna, ali nije loše s obzirom na post-koronu i to je prva skalina pri pokušaju da dosegnu neku zamišljenu brojku i priljev u blagajnu što bi im omogućilo miran rad...

Bio je momenat da Juranović ode, svoje je dao, to je tako u karijeri nogometnih internacionalaca:

- Jura, hvala ti na svemu, želimo ti puno sreće i uspjeha u nastavku karijere – kaže službeni Hajduk navodeći da je upisao 165 službenih nastupa u kojima je postigao tri gola i dodao 15 asistencija. U čak 37 susreta ponio je kapetansku traku!

Podsjetimo, stigao je u siječnju 2015. godine, u trenutku je tadašnji sportski direktor Goran Vučević doveo tri zagrebačka dečka, Juranović je stigao iz Dubrave, a uz njega još i Fran Tudor i Toma Bašić svojim putem iščupani iz zagrebačkih korijena. Sva trojica možemo reći da su bila pravi pogodak, presađeni u Hajduk iz okrilja gdje Dinamo češlja talente. Bio je to dobar potez direktora Vučevića. Toma Bašić se prodao u Bordeaux, Fran Tudor je otišao po isteku ugovora, evo su nešto unovčili i Juranovića.

U pet i pol godina, kao da je u snu prošlo, Juranović je dao svoj obol. Zagrebački dečec, kapetan Hajduka. Nije Bernard Bajdo Vukas, nije ni Zlatko Papec, ni Drago Gec Rukljač, ali svoj trag je ostavio, sjećat ćemo ga se po dobru. Znate kako to ide, uvijek bude bolji onaj koji ne igra, pa sad kad je Juranović „legionar” u Varšavi, a na desnom beku Hajduka tko god bude bio, doći će momenat i kazat ćemo „Jura bi bio bolji”. U to se kladimo.

Juranović će reći kako mu je bilo lijepo u Hajduku, taj se period ne zaboravlja, za Legiju je potpisao na tri godine, oduševljeno je poručio:

- Kad mi je menadžer rekao da je Legia zainteresirana rekao sam, idemo, želim to! Legia je uvijek prva, osvajaju trofeje, kvalifikacije Lige prvaka. Želim igrati Ligu prvaka s Legijom, želimo biti na prvom mjestu u Poljskoj!

Žarko je to želio s Hajdukom, ali nije išlo. Možda mu se u Varšavi posreći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 22:04