StoryEditor
Hajdukkomentar slavena alfirevića

Jesu li Vulića smijenili da on ne bi smijenio njih?

28. studenog 2018. - 15:39

Smije li se reć’ šćeto-neto: smijenili su Vulića, da ne bi on njih? Jer, smjena Zorana Vulića s pozicije trenera prve momčadi više je plod unutarnjih klupskih previranja, nego što bi Vuliću presudio rezultat.

Istina, nije Vulićev rezultat bio najbolji, daleko od toga, ali na zimu se očekivao konačni obračun: tko će dalje upravljati Hajdukovom strukom:

1. regenerirat prvu momčad koja, kako reče Vulić, “ima balasta, a on zna što treba, prezentirao je sve već želje upravi”;

2. i ne samo to, nego na drugačiji način osmislit cijelu Akademiju!

Vulić je, nije tajna, priželjkivao “povratak korijenima”, domaći đir kroz sve pore Hajdukove struke, a ne da trenutačni treneri iz Akademije, a la Krešimir Gojun ili Siniša Oreščanin... puštaju korijenje.

Nije bilo komunikacije s Oreščaninom

Vulić nije polučio sjajan rezultat u devet utakmica, ali ima svoj neporeciv alibi što se tiče slabašnog učinka prve momčadi. Uletio je u kašetu brokava, u momčad koju nije selektirao, ni pripremao. Može li se reći da je sa 2:2 protiv Slaven Belupa istrošio baš sve kredite?!

Sami smo dan ranije ustvrdili kako smo i sami očekivali više bodova iz Vulićeve ruke, no je li to bio razlog za smjenu ili su ga naprosto – (do)čekali na krivini?!

Sam je rekao: smjena mu je sumnjiva, namještena. Pobijedila je struja sklona Siniši Oreščaninu kao rješenju, nije tajna kako je komunikacija između Vulića i Oreščanina (bila) ravna – nuli. Kao da su bili suprotstavljene strane od prvog trenutka suživota u Poljudu, a ne kormilari prve i druge postave.

Navodno ih sportski direktor Saša Bjelanović nikad nije suočio na način da je Vulića doveo i prezentirao kao novog šefa, stavio ga na vrh piramide treniranja, ispod kojeg se i druga momčad mora povinovati zahtjevima prve.

Smjena Vulića, šok-terapija, pokrit će se frazom u Poljudu. U posljednje tri utakmice u HNL-u i posebno na kup-gostovanju u Osijeku treba spašavati preostale krhotine sezone.

Akademija uzvratila udarac

Međutim, očekivalo se da baš Vulić napravi stručni zaokret u Poljudu. Da ih kao potencijalni šef trenera sve postroji kad završi jesen. I još je javno govorio kako bi u Poljudu blizu sebe volio vidjeti i Nenu Praliju, Deana Računicu...

Dakle, da se Vulić ne razmahuje po klubu, smijenili su njega. Skinuli mu epolete.

Mnogi su se tradicionalisti poveselili Vuliću da će Hajduku vratit domaći đir, “Hajduk – hajdukovcima”. Sad ispada kao da je Akademija, poput imperije, uzvratila udarac.

Vuliću su našli slabe točke na bodovnom kontu, a Vulić razočaran izlanuo kako mu Hajduk sliči na – Dinamo 3, aludirajući kako Oreščanin, ali i Gojun i ne samo oni u Poljudu, imaju svoju prošlost u Dinamu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 02:01