Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukponosan na svoju ulogu

Jedan od kapetana Bijelih spreman za europski okršaj: Protiv Rumunja ćemo pokazati tko smo

Piše Vedran Babić
8. kolovoza 2018. - 23:58
hajduk_slavia_td23-270718

Osmijeh na licu uvijek je dobar pokazatelj. Usprkos razočaravajućem ulasku Hajduka u domaće prvenstvo, Josip Juranović optimističan je uoči sutrašnjeg susreta s FCSB-om (Steaua) u 3. pretkolu Europske lige.

- U momčadi vlada dobra atmosfera, jedino nas teren zeza. No to nam ne smije biti izlika. Protiv Steaue ćemo pokazati tko smo i što smo! - poručuje Juranović koji je u dvoboju s Lokomotivom prošle nedjelje bio kapetan.

- Prošle sezone protiv Istre sam od 75. minute bio kapetan, no ovo u nedjelju bilo mi je prvi put da sam od početka utakmice nosio vrpcu.

Kakav je bio osjećaj?

- Prekrasan, to je velika čast. Moći ću pričati svojoj djeci i unucima da sam bio kapetan velikog Hajduka, a to je ono o čemu mnogi sanjaju.

Što ste rekli suigračima prije izlaska na teren?

- Da se opuste i da igraju kako znaju.

Vi ste nastavili tamo gdje ste stali prošle sezone, igrate zapaženo?

- Ništa se nije promijenilo. Fizički se odlično osjećam, a ponavljanje mi je uvijek bilo forte. Nadam se da ću tako i nastaviti.

Okrenimo se Steaui. Kažete da teren i dalje nije dobar?

- Nije u adekvatnom stanju. Ne možemo dati maksimum, a to i navijače frustrira jer su platili da bi gledali lijep nogomet. Vjerujem da će sutra biti bolje.

Kakvi su Rumunji?

- Imaju jakog napadača (op.a. Gnohere), ali su relativno niski. Živahni su i radišni. U sredini se moramo postaviti „muški". Gledao sam neke njihove utakmice i vidio da su malo zakazali u obrani, ali su jaki prema naprijed. Ako budemo pravi, nema drugog pobjednika osim nas.

Koji bi vas rezultat zadovoljio?

- Glavno je ne primiti gol, a zabiti barem jedan ili dva.

Vaša prednost?

- Navijačka podrška i huk s tribina, što nam daje dodatnu moć.

A tu je i Rijeka između dvije utakmice?

- Je, ali ne smijemo kalkulirati. Moramo ići s najjačim sastavom u svaki susret. Nismo dobro ušli u ligu, ali ćemo se vratiti. Prvenstvo je tek počelo.

U igri trenutno Hajduk dosta oscilira, gdje zapinje?

- Dosta je rošada u sastavu, odlazaka, ozljeda... Trebamo se još malo uigrati, ništa strašno.

Kako su se mladi igrači uklopili?

- Treba im vremena za prilagodbu i u tome im nastojim pomoći jer je tako bilo i meni. Svi su oni super igrači i momci. Šego ima minutažu i samo treba biti strpljiv, Palaversa je igrao prvu utakmicu, za Jurića do prije šest mjeseci mnogi nisu znali tko je, a sada znamo i vidimo da ima kvalitetu, tu je i Delić... Svi zaslužuju biti tu.

U svjetlu odlazaka mnogih važnih igrača Hajduka u zadnjih 12 mjeseci, razmišljate li i vi o iskoraku u inozemstvo?

- Trenutno ne. Igram u najboljem klubu, a moje prezentacije na terenu dovest će do prodaje. Fokusiran sam samo na igru - poručuje Juranović koji će na dan revanša u Bukureštu (16. kolovoza) napuniti 23 godine.

Svi se u Poljudu nadaju da će rođendan proslaviti prolaskom u playoff kvalifikacija Europske lige.

#HAJDUK#JOSIP JURANOVIć#KAPETAN

Izdvojeno