StoryEditorOCM
Hajdukslužbeno

Jakobušićev apel navijačima: Ako želimo Hajduk u Europi i utakmice na Poljudu suzdržimo se od govora mržnje i diskriminacije

Piše Frane Vulas
12. kolovoza 2022. - 19:41

Na temu kazne UEFA-e koja je zbog rasističkih povika dijela navijača na susretu s Vitorijom Hajduk sankcionirala zatvaranjem sektora od najmanje tri tisuće sjedala na susretu play offa Konferencijske lige s Villarrealom i s čak 23 tisuće eura javnosti, navijačima „bijelih” se obratio predsjednik Uprave kluba Lukša Jakobušić.

- Dragi hajdukovci, dragi navijači, kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh, trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima. Nema tog rekorda s navijačke strane kojeg nismo oborili. To je naša najveća snaga. To je snaga kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocija za cijelu obitelj. Pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli klub bez vrijeđanja. Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva koji smo vidjeli na zadnjoj utakmici prihvatljiv – rekao je Jakobušić.

Podsjetimo, Hajduk je strane UEFA-e kažnjen zbog toga što je dio navijača nezadovoljan odlukama suca skandirao: „Cigani!”. A ako se takvo što ponovi, prijeti Hajduku još rigoroznija kazna, zatvaranje cijelog stadiona.

- Mi smo Hrvati i Europljani i ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina. Ne dozvolimo da naš klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja, i to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko Vama treba Hajduk, toliko Hajduk treba Vas – poručio je navijačima Jakobušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 14:37