StoryEditorOCM
HajdukNajavio kapitalca

Jakobušić o pojačanjima na ljeto: ‘Treba pomoći Livaji. Vjerujem da novac neće biti problem, ali...‘

Piše F. V.
4. ožujka 2023. - 09:15

Tijekom razgovora s osmoricom novinara koji je u novom formatu išao live u programu ‘Hajduk Digitala‘ pod nazivom ‘Media Pressing‘ predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić je više puta istaknuo kako nije zadovoljan napravljenim u zimskom prijelaznom roku. Točnije, da pojednostavnimo, klub je napravio ono što je bilo planirano po pitanju trenera angažmanom Ivana Leke, ispunjeno je sve po pitanju izlaznih transfera, ali je zapelo po pitanju ulaznih transfera, točnije igračkih pojačanja.

- Govorimo o tri smjera, ulazni transferi, izlazni i trener. Leko je postao naš trener i time smo zadovoljni, kao i vjerujem svi. Imalo smo osam-devet izlaznih transfera. Nismo očekivali da ćemo ih sve napraviti i tu je sportski direktor napravio izniman posao. Na taj način smo htjeli osloboditi energiju za juniore i četiri-pet pojačanja. Došla su trojica. Morao sam i ja guglati neke, Yassinea – priznao je Jakobušić.

- Došao je i Ferro te Anello koji je potencijal. Sve su to popune i tu je problem. Da smo doveli i kapitalce, to bi bilo pet igrača. Pare nisu bile problem. Jedan je izabrao otići na drugu stranu, a vjerujem da ćemo drugog dovesti na ljeto. Ali i bez pojačanja trebali smo dobiti Istru pa čak bih rekao i Rijeku doma – rekao je Jakobušić.

Zato nas je zanimalo što navijači Hajduka mogu slijedom toga očekivati u idućem prijelaznom roku? Ima li Hajduk na ljeto novac za pojačanja za toliko željen napadi na titulu prvaka?

- Ma tko ga ima? Uvijek u klubu fali pet milijuna eura. Svjesni smo svega. Trebali smo dobiti Istru 1961 i Rijeku i bez pojačanja. Razočarani smo i frustrirani. Sada smo na minus 11 u odnosu na Dinamo. Mi smo rekli da se želimo boriti za trofeje. U kupu se još borimo. Naravno, moguće je i da izgubimo u polufinalu. Ovdje (u prvenstvu, nap.a.) je realno gotovo, ali ne treba gubiti nadu, treba biti spreman. Imamo još jednu šansu, prije svega mislim na Niku i sebe, zadnju godinu ugovora. Moramo sve sublimirati i ići ozbiljno pokazati možemo li to – elaborirao je Jakobušić.

Potom se prvi čovjek kluba vratio i malo u ne tako davnu prošlost.

- Nemojte zaboraviti da se ovdje donedavno govorilo o stečaju. Nikad nismo posudili ni lipu, niti se zadužili, ali smo isto kupili Krovinovića. To je bio kalkulativni rizik, ali nismo kockali s time jer Hajduk je prevelik da bismo to radili. Rekao sam da nam na zimu nije bio problem novac. Vjerujem da ni na ljeto neće biti, što ne znači da ne trebamo trošiti kako treba. Ali svjesni smo ovdje svi da trebaju igrati jedan, dvojica, trojica naših igrača, da treba pomoći Marku Livaji i ostalima, da za ovakvog trenera treba biti i takav teren i takav predsjednik i sportski direktor, navijači... Treba nam igrača za sve to skupa, ja to potpuno razumijem. Ako to ne napravimo, onda možemo napraviti i najljepši stadion, ali sve to skupa ništa ne vrijedi – objasnio je Jakobušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 18:05