StoryEditor
Hajdukkomentar

Jakobušić je zaigrao izazov: ajmo spasiti ovu sezonu, izvucimo iz nje najbolje što možemo, još nije gotovo, još se može u Europu

Piše Slaven Alfirević
1. ožujka 2021. - 22:30
Duje Klarić/Cropix

Veselo je bilo okruženje Hajduka, pjevalo se, smijalo. 

Smijalo se i lice predsjednika Lukše Jakobušića koji je odavao dojam zadovoljnog čovjeka, ali nije htio pasti u nedajbože euforiju. U pravilu bježi od izjava, a u prolazu, nije mogao izbjeći, rekao nam je:

- U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi!

Predsjednik može biti zadovoljan, jer startao je s dosta rizika, tražio je teži put: na primjer, nije htio prodati Vuškovića za dva-tri milijuna eura i staviti prst u uho do ljeta. Ne, odbio je te ponude, Vušković vrijedi više!

Tražio je sportskog direktora, trenera i pojačanja, čini se da su odabrali dobre igrače, te je usput „pokazao i mišiće” i presjekao povuci-potegni s Mijom Caktašem.

Zahvat kojim je Jakobušić krenuo u probražaj Hajduka daje prve plodove, proces je tek započeo, ali jasno pokazuje predsjednikovu želju, da ne kažemo opsesiju da Hajduk čim prije osvoji – trofej. A nije od 2013...

Hoće li to biti kup već ove sezone, teško je reći...

Rekosmo, laganijim bi putem hodao da je prodao Vuškovića i proglasio sondiranje temelja za buduću sezonu. Uvijek se slaže momčad za – iduću sezonu. To je najlakše.

Kako Talijani zezaju Napoli: i ove godine bit ćete prvaci – dogodine!

Međutim, naprotiv, Jakobušić je zaigrao izazov: ajmo ovu spasit, izvucimo iz nje najbolje što možemo, još nije gotovo, još se može u Europu!

Na „mercatu” je utržio nešto od prodaje Marina Ljubića i Stipe Radića, lišio se Adama Gyurcsa, pa doveo barem dva (Kalinić i Livaja), a možda i sva četiri prava pojačanja: takvima se na prvu doimaju i Fossati i Kačaniklić.

Jakobušić je krenuo težim putem, rekao da ima novca za još dva mjeseca, a sad su prošla četiri. I prigrabio pojačanja. Ne kuka, radi, zbraja, kombinira, a što i kako sigurno će kazati ako ne prije, a ono doći će vrijeme Skupštine, pa će referirati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 16:01