StoryEditor
Hajdukkomentar frane vulasa

Jairovo isključenje homogeniziralo je navijače Hajduka, a Burićev status na mjestu trenera više nije upitan

11. studenog 2019. - 08:49

Ne može valjda Hajduk bez drame, bilo na terenu, bilo poviše na katu. A najluđe je kada se spoji oboje. U utakmici koja je na kraju tjedna odlazaka s Poljuda i za trenera Damira Burića bila biti ili ne biti imao je rastrčani, agresivni Hajduk velikih 2:0. Pa ih je prosuo u samo desetak minuta. Već su tada krenuli i sve glasniji zvižduci s tribina. Atmosfera je postala još i dodatno naelektrizirana. Bio je vidljiv grč u momčadi "bijelih". A onda je čast drugima, Jairo postao igrač utakmice pa neka je zaradio i isključenje. Zaokružio je hat trick, asistenciju (Caktašu), gol i isključenje. Jer taj crveni karton bio je gotovo najbolje što se Hajduku moglo dogoditi.  

Brazilac je tako po kratkom postupku u samo nekoliko sekundi riješio pitanje pobjednika i pitanje atmosfere. Očito revoltiran i time što na njemu nedugo prije nije sviran penal te što je još ranije dobio žuti karton koji ga eliminira iz derbija s Dinamom, u slavlju je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog udaranja-razbijanja korner zastavice (iako je brzo nađena zamjenska).

To je homogeniziralo sve na stadionu izuzev petnaestak kohortaša na jugu. Hajdučkoj obitelji koja je često na sto strana kao naručen dođe zajednički neprijatelj. Navijači su se digli, sjever ubacio u petu. Svaki dobar potez "bijelih" nagrađivali su ovacijama. A i igrači također, otpustili su sve kočnice, letjeli terenom unatoč igraču manje, ginuli.

Sporadični zvižduci su se pretvorili i u zajedničko skandiranje i navijanje sjevera i istoka. Sada je na tapetu bio sudac. Još je i Ndockyt imao šta se kaže mrtvu šansu. Drama se protegla sve do šeste od pet minuta sudačke nadoknade (produžio je igru arbitar). Na kraju je i vratar Ivušić došao pred vrata Hajduka na zadnji korner, zadnju šansu. Uzalud. Za veliko slavlje na kraju utakmice kojom je Hajduk pobjegao Osijeku na velikih sedam bodova prednosti. Osme domaće pobjede u nizu od starta prvenstva poslije koje se nije više dovodila u pitanje Burićeva pozicija.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 01:46