StoryEditor
Hajdukhajdukov junak

Jairo: Možemo slaviti i u idućim utakmicama. Zahvaljujem Gyurcsu

14. travnja 2019. - 23:57
lokomotiva_hajduk19-140419

Svi se kunu u – Europu, "lokosi" su uvjereni da ništa nije izgubljeno i ufaju sa da će im raspored dat ruke, ali ove večeri u Kranjčevićevoj lakše je bilo biti – hajduk.

Osmijesi su se od uha do uha razvlačili pred svlačionicom "bijelih", tj. večeras "crnih" hajdukovaca. Ako ste osjetili potres u blizini stadiona (pomalo zaboravljenog) Zagreba, onda je to bio tresak kad je harambaši Siniši Oreščaninu i družini hajduka – pao kamen sa srca.

Hej, postigli su gol! I ne samo to:opet su pobijedili! Poslije kraće pauze...

Junak pobjede je bio (i) Adam Gyurcso, nedavno u medijima, u najavi ovog susreta, ali pred novinare je u tzv. mixed-zoni  spremno stao strijelac Jairo. Sa 11 golova Brazilac je postao najbolji strijelac Hajduka ove sezone.Preskočio je Miju Caktaša:

- Mogli smo i morali sve riješiti ranije, imali smo prilika, ali nismo pronalazili put do mreže. Sami smo zakomplicirali utakmicu i doveli je u dramatičan finiš. Ipak, zasluženo smo pobijedili. Da, prihvatio sam asistenciju Gyurcsa, savršeno mi je Adam dodao. Pazio sam da ne pogriješim. Bilo je od kapitalne važnosti iskoristiti šansu u samoj završnici ove teške i do kraja neizvjesne utakmice. Nadam se da smo se sad dovoljno približili europskoj sceni. Mi smo samouvjereni i mislim da možemo slaviti i u idućim utakmicama. Zahvaljujem Gyurcsu na asistenciji – kaže Jairo.

Kapetan Hajduka Domagoj Bradarić uvijek rado nastupa pred novinarima, bez "ako" i "možda". Tu je, spreman zadovoljiti znatiželju "sedme sile": Rekao je:

- Možemo i moramo biti zadovoljni pobjedom u gostima protiv teškog protivnika. Pobjedu smo zaslužili. Bili smo bolji. Na kraju smo i pogodak zabili što je bilo presudno i zasluženo s obzirom kako je išao sav tijek utakmice. Očekivali smo tvrdu utakmjicu, tako je i bilo, pokušali smo se nametnuti od početka.

Nije li se osjećao na vama pritisak važnosti utakmice? Mislimo da je tako...

-- Pritiska svakako da ima, ali on je normalna pojava ako si igrač Hajduka. Moraš se nositi s njim. Od nas se očekuju pobjede, a mislim da smo svi odreda pravi profesionalci koji znaju i svjesni su što se od njih traži. Žao mi je što pobjeda nije izražena s većom razlikom, ali ne treba biti nezadovoljan kad su sva tri boda tu.

Koliko je važno što je sad Hajduk bolji umeđusobnom scoreu od Lokomotive (1:1, 0:2, 2:1, 1:0 za Hajduk, op. a.):

- Sigurno da je važno, ali je sad najvažnije da pobijedimo Rijeku. Trebamo se okrenit Rijeci i nastavit prodor na europsku scenu. Bilo je tako važno postić pogodak, nakon što dvije utakmice zaredom to nismo uradili.

S gola Lokomotive pred mikrofone stigao nam je i Splićanin Ivo Grbić. Gorostasni Albatros sa splitskih Meja, sada raskriljen na Kajzerici, priznao je:

- Oni su bili bolji za taj trenutak lucidnosti Gyurcsa i Jaira. Da, gol je bio neobranjiv, tako izgleda. To je ta njihova lucidnost, trenutak presude. Mi smo igrali dobro, na Hajdukov posjed lopte grupirali smo se, parirali. Išlo je sve prema remiju do tog časa odluke, pri samom kraju. Svejedno, mi smo uvjereni u plasman u Europu, sad Rudeš i Istru treba svladati, pa onda vidjeti bodovno stanje. Sve je još otvoreno – rekao je Ivo Grbić, vratar "lokosa" kojega je Oreščanin nedavno nazvao "tihom patnjom Hajduka", premda je ruku na srce Joža Posavec ove večeri branio za Hajduk tako da se Grbića može lakše preboljeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 16:51