StoryEditor
Hajdukmarijan kustić

Izvršni direktor HNS-a o Hajdukovoj tužbi na odluku da se za Ligu prvaka prijave juniori Dinama: Volio bih da se igrala majstorica

29. srpnja 2020. - 07:59
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Hajduk je uputio tužbu Arbitražnom sudu HNS-a zbog odluke da se u Ligu prvaka za juniore pošalje Dinamo, a ne Hajduk. 

Priča je znana, Hajduk je u trenutku prekida prvenstva imao dva boda više, ali i utakmicu više, dok je Dinamo imao dva boda manje, ali i utakmicu manje, po rasporedu to je bilo gostovanje u Dugopolju.

HNS je presjekao, premda titulu nije dodijeljivao, poslao je u Europu -  Dinamo. Primijenili su računanje koeficijenta uspješnosti osvajanja bodova, Hajduk ima 2,47, ali Dinamo 2,50...  A što je izazvalo burnu reakciju iz Poljuda, prosvjed što su ga izjavama upotpunili kako šef Akademije Boro Primorac, tako i trener juniorske momčadi Marijan Budimir. “Kakva se poruke šalje mladim igračima” - upitao se Primorac.

Najavili su žalbu, odnosno tužbu, što je i urađeno.

- Evo, taman je sinoć stigla tužba – potvrdio nam je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza. 

Hitna arbitraža

Objasnio nam je:

- Stigla je Hajdukova tužba, ona ide izravno na Arbitražni sud koji se mora sastati po hitnom postupku, ja mislim do četvrtka, petka, nemojte me točno hvatati za riječ, ali je hitan postupak, to je sigurno.

Kustić po pravilu ima riječi razumijevanja za Hajduk, znamo da se trudio i oko uspostave Udruge prvoligaša koja, eto, nije zaživjela jer nema ovlasti narediti klubovima da urade ono što se misli da bi bilo dobro ili bolje. Tu smo priču apsolvirali, na žalost „bijelih”.

A što se tiče ove nove nevesele priče za „bijele” Kustić nam je rekao:

- Istina je da sam ja pobornik da se sve stvari rješavaju za zelenim travnjakom, a ne za stolom, više bih volio da se odigrala majstorica i da ne moramo posezati za ovakvim odlukama. Intimno sam za odigravanje, ali stvari su takve.

Objasnio nam je odluku Izvršnog odbora HNS-a:

- Nitko ne voli da se stvari rješavaju za zelenim stolom, najmanje ja, ali smo nakon cijele te situacije uputili prijedlog u Natjecateljsku komisiju. Oni su nam rekli kako se u nekoliko zemalja u sličnim, odnosno identičnim situacijama pribjeglo takvom izračunu. Četiri zemlje, Francuska, Wales, Škotska, Engleska...

Odluka u četvrtak ili petak

Englezi i u ženskoj ligi, da, ali zar ova odluka nije u duhu sporta?

- Ja sam vam rekao moju želju, volio bih da se odigrala ili majstorica ili da je Dinamo igrao tu zaostalu utakmicu. Ali zbog okolnosti, donijeli smo odluku na bazi prakse koja se koristila po Europi. Nismo jedini koji su to primijenili i to je istina.

Hajduk je najavio tužbu, stigla je?

- Stigla je u Arbtražni sud i treba je hitno razmotriti – potvrdio je Kustić.

Koliko saznajemo u četvrtak ili petak će se „arbitraža” sastati, a prijava kluba koji ide u juniorsku Ligu prvaka slijedi 3. kolovoza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 15:43