StoryEditor
Hajduktaktika praktika

Izostanak Edouka znatno mijenja Burićeve kombinacije, Šibenčanin od prve minute u napadu?

15. rujna 2019. - 16:13

Taktika kakva god, napadni ili čekaj, trebala bi pomoći da Hajduk opet bude prvi, vodeći, večeras negdje oko 21 sat, kad se spusti zastor na riječku Rujevicu.

Dvoboj Burića s Bišćanom, obojicu smo oslikali kao taktičara koji bi radije – čekali, pa je opasnost da se derbi na Rujevici ne pretvori u – tenis. Prebacivanje preko crte kao mreže na centru, s malo uzbuđenja.

Međutim, ne manjka uzbušenja u zadnji čas: Eduok je ostao kod kuće zbog visoke temperaure, a Bulos nije spreman, ipak ga nisu poveli!

I to znatno mijenja kombinacije u Burićevu rukavu, a gura Marina Jakoliša da zaigra od prve minute. Osim ako ne misle stavit Stanka Jurića od prve minute. Ako bude Burić zgušnjava sredinu terena onda bi mogao zaigrati i Jurić, dok je Anthony Kalik ipak ispucao dozu kredita.

U taboru Rijeke najavljen je povratak bivšeg hajdukovca Franka Andrijaševića, kao velikog aduta, ali i Lorenca Šimića, Šimić je nova snaga Rijeke koji je školu prošao u – Hajduka. Poseban motiv, kao što je nekoć na stoperu u Rijeci bio i Ivan Elez, čak je golove Hajduku zabio.

Hajduk je, podsjetimo, imao pravo stavit veto na taj otkup, istresti vreću da vrati Lorenca iz Italije, ali su nisu pačali u poslove Rijeke.

Hajduk je pak vratio Filipa Bradarića i to je ta prava intriga današnjeg derbija, Bradarić na Andrijaševića, već se pisalo.

I hoće li Rujevica zapljeskat svome šampionskom kapetanu, hajdukovcu Bradi? Trebali bi, s njima im je bila puna šaka brade...

Zbog Andrijaševića bi Bišćan mogao preoblikovati svoju formaciju da Franka gurne bliže golu, no zasad se reporteri ne usuđuju tako odmah i najaviti. Pitanje je ima li Andrijašević svih 90 minuta u nogama, pa se Rijeka postavlja u formaciji 4 – 1 – 4 – 1.

A Hajduk? Jači svakako Filipa Bradarića, možda i za Jurića, taj Jurić je bio čovjek odluke u pobjedi 4:0 proljetos, a dugo se čeka na njegov povratak. Lom košćice mu je oduzeo cijeli start sezone, ali se vraća.

Ako je šok izostanak Eduoka, a to što nisu poveli Bulosa ipak normalno i očekivano (mogao je barem vidjet Rijeku, grad svoje bake), ono što je sigurno ovako izgleda:

1. Na golu Posavec – vratit će se veli Joža jer je logično kad reprezentativni vratar za kojeg odriješiš kesu ozdravi, da ga vratiš i staviš na branku. Bio je skoro spreman i za Dinamo, ali je prednost dobio Marin Ljubić i šansu iskoristio. E sad, Posavec ili Ljubić, izgleda kao da ne možeš pogriješiti, ali i to je dvojba i krije zamku. Usput rečeno, Ljubić je u zadnjoj godini ugovora, pa dok ne potpiše novi ugovor, a to se čeka još od lipnja, Posavec i s te strane ima "pješaka viška" u situaciji kad su obojica spremni.

2. U obrani Ismajli – vraća se stoper Albanije nakon dobrih rezultata sa selekcijom koje vodi Edy Reja i kondicijom se bavi Gigi Febbrari. A to znači Albanac s Kosova Ismajli i Stefan Simić, Čeh iz Supetra, koji se vratio sa češke klupe za pričuve bit će glavni oslonac obrane. Lani po Italiji Simić i Šimić, a evo ih sad na jadranskom derbiju, na suprotnim stranama.

3. Bradarić kao Pirlo – ipak je prikladnija situacija da Bradarić zaigra uz Nejašmića kao spona ispred obrane. A onda ćemo dalje mislit ofenzivu.

4. Barry na poziciji Caktaša – kad ga već nisu prodali, sad će Hamzu dalje koristit, gdje god se otvori buža. Evo ga umjesto Caktaša koji pauzira zbog žutih kartona.

5. Jakoliš u zadnji čas – je li to opcija? Za napast? U trenucima kad je Eduok ostao kod kuće, a nema ni Jradija, vjerojatna je kombinacija. Da vidimo i njega! Osim ako neće Burić stavljati po sredini terena sve vezne igrače koje ima na raspolaganju, a u napad ostavit usamljenog Jaira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 06:13