StoryEditor
Hajdukzaradio pljesak i novinara

Iz trenera Hajduka provalile emocije: Ovaj klub i navijači su jedno. Slogan Hajduk živi vječno nije bez razloga. I mama je presretna!

Piše Slaven Alfirević
26. svibnja 2022. - 22:34

Večer velikog slavlja, provale emocija za stručnjaka iz Litve, Valdas Dambrauskas je rekao da večeras neće skočiti u odijelu u more na Rivi, ali ga je to pitanje razgalilo...

- Nije to moj stil, da skočim u more ili u fontanu...

Pitali su ga hoće li bit kao Ibrahimović ili Guardiola...

- Ha, ha, ha, neću, ali ću pjevati i slaviti... Želim vidjeti kako će izgledati Riva, bit će sigurno ludo slavlje. Nadali smo se da ćemo uzeti oba trofeja, ali iduće sezone ćemo napredovati i vjerujem da je Hajdukova budućnost blistava.

Je li vam ovo prvi put da ste se našli na rukama navijača?

- Ovaj klub i navijači su jedno. Slogan Hajduk živi vječno nije bez razloga.

Spominjao je svoju mamu koja je sretna zbog pobjede sina i Hajduka baš na njen rođendan i obitelj mu je cijela bila na tribinama, pa su upala četvorica igrača, baš ko hajduci da zaslade pressicu, zagrle trenera Melnjak, Katić, Grgić i Vuković, bilo je to baš nešto posebno, nedoživljeno...

- Sad ste napravili diplomski rad, ali očekujemo i doktorat dogodine, da postanete prvak – pitalo se, apetit avijača sad je još i veći, nakon kupa, želi se i naslov prvaka...

- Ja želim čestitati svima, navijačima, igračima, klubu, svim djelatnicima kluba, svima, svima koji su dali svoj doprinos da večeras slavimo, zasluženo... Ovu noć nikad neću zaboraviti – priznao je Valdas. - Ova strast ljudi za klubom, to je nešto nedoživljeno. Sretan sam zbog svih – govorio je s ushitom.

Jeste li pripremili nešto posebno za sebe, za proslavu?

- Aaa, nije to za mene. Želim reći da je Rijeka bila dostojan protivnik. Imam respekt prema njihovom treneru. Sutra idem put Pariza sa sinom gledati finale Lige prvaka, a onda ću se odmoriti za iduću sezonu. Rekao sam, želimo napredovati... Igramo i sanjamo velike stvari! Jedina momčad koju podržavam i za koju znam je Hajduk Split - rekao je i zaslužio pljesak novinara.

Dambrauskas je rekao i ovo:

- Kad sam došao u klub upoznao sam se s tradicijom, kulturom. Ja sam se morao podrediti ljudima i gradu u koji dolazim. Znam da je Hajduk igrao povijesnu utakmicu s Hamburgerom 1980. godine, kao jedan od svojih vrhunaca o kojima se stalno govori, da je Boro Primorac promašio penal. U jednoj od motivacijskih videa smo igračima pokazali posljednji kup u Jugoslaviji i posljednji kup u Hrvatskoj što se osvojilo.

Što možemo bolje u idućoj sezoni?

- Odgovor je jasan, ali pobjednik je samo jedan. Trofeji su puni krvi, suza, ozljeda, patnje... E sad zamislite i ovo, u finalu večeras nismo imali Nikolu Kalinića, Lovrencsicsa, Katića, Atanasova. Mikanović je bio upitan, Mlakar nije igrao neko vrijeme. Svi su se žrtvovali za ovaj trofej. Znam, reći ćete da smo plaćeni za posao koji radimo, ali puno smo truda uložili..

Valdasu je mami danas rođendan, pa je i to razlog i za dodatno slavlje:

- Baš mi je drago da smo kup osvojili na današnji dan. I mama je presretna! - bio je ozaren Dambrauskas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 18:52