StoryEditor
HajdukUTRKA ZA PREDSJEDNIKA

Ivica Boljat glavni konkurent Andabakovom Brbiću

Piše PSD.
2. srpnja 2012. - 23:59
Dan nakon što smo objavili ime najvećeg favorita za novog predsjednika Hajduka, a to je Marin Brbić iz Tučepa, Slobodna Dalmacija vam danas otkriva i ime njegovog najjačeg protukandidata, a to je Ivica Boljat.

Profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, bivši splitski gradski vijećnik i, što je program plus, bonus za ovu priliku, nekadašnji član uprave Hajduka (u ime HSLS-a, od 1997. do 2000. godine) u predsjedničko vrijeme Željka Kovačevića.

Nakon što su članovi Nadzornog odbora Hajduka Nikola Koceić Bilan i Branka Ramljak obavili razgovore sa svih dvadesetak kandidata koji su se javili na natječaj u konkurenciji za predsjedničku fotelju ostala su, doznajemo, samo dva kandidata.

Jedan od njih je Marin Brbić, produžena ruka Jake Andabaka, najvećeg malog dioničara Hajduka, a drugi Ivica Boljat. Iako se Brbićevi izgledi doimaju većima, jer ne samo da je “Jakin čovjek” već je i vrlo sposoban menadžer, glavni operativac u Bluesun grupaciji najvećeg hotelskog lanca u Dalmaciji i član uprave Sunce koncerna, ni Boljata se nikako ne smije potcijeniti.

Čovjek je već bio u upravi Hajduka, bio je aktivan i u politici i Gradskome vijeću, sveučilišni je profesor. I nikako nije zanemariva činjenica da su mu i Koceić Bilan i Ramljak kolege po profesiji, sveučilišni profesori, što prilikom glasanja deveteročlanog Nadzornog odbora može biti presudno (naravno, ako će oboje glasati baš za njega).

Iako Boljat više nije član HSLS-a, izašao je iz te stranke prije sedam godina i nije više politički aktivan, i iako je svakodnevni gost dolje u Poljudu, otac negdašnjeg Hajdukovog juniora Domagoja, i ima puno prijatelja u Hajduku i oko njega, odluka “Brbić ili Boljat” doima se kao odluka “biznis ili politika”, odnosno “menadžer ili profesor”.

Dvije potpuno različite priče. Na potezu je Nadzorni odbor.

MARKO BILIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 23:53