StoryEditor
Hajdukproslavljeni trener razmišlja kao mogući hajdukov dioničar

Ivić: Ne želim novac nego pravo glasa

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 14:18

Najavljenja prodaja dionica Hajduka zagolicala je javnost. I najtrofejniji trener u povijesti splitskog kluba Tomislav Ivić želi postati dioničarem, ali nema namjeru kupovati “vrijednosne papiriće”. Želi svoja potraživanja prema Komercijalnoj banci, nastala u “zavrzlami” pri kupovini hotela “Ambasador”, navodno teška oko dva milijuna eura pretvoriti u dionice Hajduka.
 
- Komercijalna banka, koja mi duguje novac, jedan je od najvećih vjerovnika Hajduka, ali ne želim novac već bi sav taj dug volio, pri privatizaciji, pretvoriti u dionice kluba. Mene ne interesiraju toliko dionice, koliko Hajduk kao institucija. Klub bi se na taj način riješio dijela duga, a ja bih dobio mogućnost da se kao dioničaru čuje i moj glas - pojasnio je direktor Omladinske škole Standarda, može se čak reći Špaco Poklepović belgijske momčadi.

  Tomislav Ivić                                                


Cilj proslavljenoga stručnjaka je mjesto u upravnom odboru kluba s kojega bi se volonterski, najvjerojatnije savjetnički, svojim neupitnim znanjem stavio u funkciju kluba, a ne da ga se gura po strani.
- Želio bih pomoći koliko mogu, nije bitno u kakvoj funkciji, ali ako ne mogu - hvala Bogu. Godine su tu i od vrata na dolje sigurno nisam kao što sam nekada bio, ali od vrata na gore sam bolji nego ikada. Besplatno bih pomagao, a kao jednom od dioničara nitko ti ne može soliti pamet. Mislim da moje znanje ipak vrijedi više od paketa dionica - rekao je Ivić i dodao kako je isto pokušao napraviti i za vrijeme predsjednikovanja Branka Grgića, ali je to interpretirano kako je “njima” odgovaralo.

Imam recept, ali...

- Već deset godina u Hajduku vlada neznanje, a ono se uvijek kosi sa znanjem - istaknuo je 74-godišnji Ivić.

Slavni trener također smatra kako bi se stečajem kluba prebrisala cijela povijest Hajduka, ali i da se problem dugovanja može vrlo lako riješiti. Međutim, svoj recept ipak nije želio otkriti.
- Cijeli problem je što se problem ne zna. Svi pričaju o Hajduku koji je u nevolji, a nitko o ljudima koji su ga doveli u to stanje. Ni stečaj ne bi mogao riješiti taj slučaj ako se ne dođe do saznanja kako klub može egzistirati. Sve se može vrlo jednostavno riješiti jer je Hajduk institucija. Ako se brzo reagira, Hajduk može čist kao suza ući u naredno prvenstvo i početi novu eru, ali ne bih želio o tome za medije jer bi samo stvorili polemiku - rekao je Ivić kojeg ugovor sa Standardom veže do kraja lipnja, ali bi se sa suprugom ranije želio vratiti u Split o čemu će već danas razgovarati s čelnicima belgijskoga kluba.

FRANE VULAS

Posao u Belgiji - obavljen

Iako bi Ivić iz Belgije mogao doći u svoj Split prije kraja sezone, po svemu sudeći će se vratiti nakon obavljena posla. Standard je prvoplasiran u belgijskoj Jupiler ligi i smiješi mu se prva titula nakon sezone 1982/1983., a plasirao se i u polufinale nacionalnoga kupa. Momčad igrača do 21 godine također vodi u prvenstvu, kao i U-19 i U-15 generacije u svojim natjecanjima. Selekciji igrača do 17 odnosno 16 godina također su još u igri za vrh i trenutno dijele treće mjesto na tablici.

#TOMISLAVIVIC#NKHAJDUK

Izdvojeno