StoryEditor
Hajduktrenutak afekta

Ivan Gudelj o žalbi Hajduka: ‘Treba osudit povike ‘cigane, cigane’, ne trebamo mržnju, ali nije bilo nereda da bi bila izrečena tako drastična kazna‘

14. siječnja 2022. - 08:42

Danas se odlučuje o žalbi Hajduka na kaznu za incidente na derbiju s Osijekom, upitali smo Ivana Gudelja za komentar...

- Ja sam djelatnik Saveza, pa mi je kao, nezgodno govorit, ali zapravo nije... Vodi me čisti razum i osjećaj da razlikujem pravo i pravdu. A to nije uvijek isto. Razumijem da postoji Pravilnik i da su u Savezu postupili po njemu. U to ne sumnjam. Ali, kad pogledate kako je to bilo protiv Osijeka, sjajna atmosfera s preko 30.000 ljudi, pitam se što se to dogodilo na utakmici?!

Bilo je povika...

- Ma znam, treba osudit povike „cigane, cigane”, ne trebamo mržnju, nego rivalstvo, ali nije bilo nereda da bi bila izrečena tako drastična kazna, pa da je sto puta recidiv. Atmosfera s utakmice protiv Osijeka naprosto ne zaslužuje takav epilog. Hajduk bez navijača je kao jelo bez soli ili slatkiš bez šećera. Ja znam da treba bit pristojan i pristojno navijati, uvijek sam prvi za to, ali ako je to bio tek trenutak afekta koji se događa kad je napeto i uzbudljivo, onda i kazna treba bit drugačija. Izrečena s više senzibiliteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 12:41