StoryEditor
Hajdukkoji je pravi?

Intrigantan slučaj vezuje se uz mladog reprezentativca: jedan Neja igra za Hajduk, a drugi za Hrvatsku!?

10. listopada 2020. - 08:28

Utakmica protiv San Marina definitivno nije kriterij za izvlačenje zaključaka. Međutim, ako se gleda šira slika treći uzastopni nastup Darka Nejašmića u početnoj postavi U21 reprezentacije to svakako jest. A ni dva pogotka mladog veznjaka Hajduka u uvjerljivoj 10:0 pobjedi nisu naodmet.

Dok je s druge strane Nejašmić u svom Hajduku već dugo u sporednoj ulozi, uglavnom ulazi s klupe. A dodat ćemo i nerijetko u zadnje vrijeme i onoj tragičara, u Istanbulu, Velikoj Gorici makar se poslije pokazalo da navodnog prekršaja kod penala koji mu je dosuđen u subotu nije ni bilo (Marijo Strahonja u emisiji „Stadion”).

U rujanskim derbijima kvalifikacijske skupine za Euro protiv Grčke (5:0) i Češke (0:0), a i u četvrtak protiv slabašnog San Marino Nejašmić je bio starter kod izbornika mlade reprezentacije Igora Bišćana. S druge strane u splitskom klubu je uglavnom rezerva.

Više je utakmica ove sezone startao za U21 reprezentaciju, nego za Hajduk. Odigrao je sve tri u početnoj postavi mlade reprezentacije, a samo dvije je u prvih 11 bio u Hajduku (protiv Dinama i Renove). Uz šest ulazaka s klupe.

U modelu igre trenera Harija Vukasa najčešće nije bilo potrebe za dvojicom defenzivno orijentiranih veznjaka. A prednost je dobio Stanko Jurić, u zadnje vrijeme sigurno jedan od najboljih igrača „bijelih”. Jurić igra u možda i formi karijere, unosi i dodatnu crtu agresije, gard.

No, sve je nekako za mladog Nejašmića krenulo neočekivanim smjerom još za vrijeme Igora Tudora. U prvih osam susreta pod Tudorovim vodstvom nije odigrao niti minute, a i poslije je u nastavku prošle sezone nakon pauze zbog koronavirusa bio osuđen na uglavnom epizodnu ulogu. Nije ni čudno ni da se taj manjak minuta, izostanak prave natjecateljske forme, onda ponekad i osjeti na njegovim igrama, kada dobije priliku ili uđe s klupe, pa mu se izvlače kiksevi kao protiv Galatasaraya.

Mnogo više povjerenja uživa kod Bišćana. A nije baš uobičajeno složit ćete se da te u klubu ne vide, a izbornik te prepoznaje. Makar u pitanju bila i U21 reprezentacija. Pogotovo ako nisi član nekog velikog inozemnog kluba. Jedini je standardni Hajdukov mladi reprezentativac, a nema mjesto u prvih 11 u Hajduku.

U ovom ogledu protiv San Marina uz njega je u prvih 11 od klupskih suigrača bio i David Čolina koji je uglavnom starter „bijelih”, ali nije recimo igrao protiv Grka i Čeha. U tim susretima je pak ulazio s klupe i Ivan Dolček, ali ne i prekjučer. I Dolček je po minutaži u Hajduku u sličnom statusu poput Nejašmića.

Nejašmić je još prije tri godine debitirao za Hajduk protiv Oriolika u kupu, a punu je afirmaciju stekao kasnije kod Siniše Oreščanina i Damira Burića. Kod njih se teško mogla zamisliti početna momčad bez Nejašmića, kao i zadnje vrijeme kod izbornika Bišćana.

item - id = 1049869
related id = 0 -> 1131956
related id = 1 -> 1107646
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2021 21:59