StoryEditor
Hajduknemoć u derbiju

Igre nema, a hoće li je s Paolom i biti? Tramezzani nas još nije uvjerio kako je pravi izbor za klupu Hajduka iduće sezone

18. travnja 2021. - 12:19
Duje Klarić/Cropix

Nemoć Hajduka u derbiju s Osijekom u kojem je cijeli susret ostao bez udarca u okvir gola, uz samo jednu pravu priliku (blokirani šut Kačaniklića) dovodi nas u situaciju da opet sve iznova propitkujemo.

Kada ima rezultata, a nema igre kao što je s Hajdukom u zadnje vrijeme slučaj, ne mora se uvijek tražiti dlaka u jajetu, ako je s vremenom vidljiv pomak nabolje u igri. Uostalom, igra se za bodove i golove, ne za umjetnički dojam.

Kada ima igre, a izostane rezultat može se i to prihvatiti, kao nada u bolje sutra. Međutim, kada izostane i rezultat i igra, a potonje praktično nema u cijelom Hajdukovom drugom dijelu sezone unatoč rezultatskom pomaku pod (n)ovim trenerom, otvaraju se brojna pitanja.

Taktika je ‘daj loptu Livaji’

Nije ovo atak na Paola Tramezzanija nakon prvog negativnog rezultata poslije serije od osam susreta bez poraza. Talijanski trener stabilizirao je Hajduk, rezultatski i obrambeno. Složio je dostu ozbiljniju momčad. Ali, igre nema. I doslovno. Ofenzivno. Teško i tužno je gledati ovakav Hajduk kao u ogledu s Osijekom.

Makar je kvaliteta na strani Slavonaca, momčad koja ima reprezentativca Lovru Kalinića (spašavao je težeg poraza), Marka Livaju, talentiranog Marija Vuškovića makar je malo pogurnut (naivno) ispao kod gola, hrpu stranaca... mirita više. Napadački to sve izgleda mučenje, osim efektnih kombinacija iz slobodnih udaraca. 

Previše je praznog hoda i taktike “daj loptu Livaji pa šta napravi”. Taj zatvoreni način igre može proći kod slabijih protivnika koji ne mogu probiti čvršću obranu. No, kad se na drugoj strani našla još čvršća obrana momčadi Nenada Bjelice Hajduk je pao bez ispaljenog metka. 

Neovisno o konačnom uspjehu u borbi za Europu, kao i dosadašnjem napretku u bodovnom saldu, sve to skupa pokazuje da nas Tramezzani još nije uvjerio kako je pravi izbor za sljedeću sezonu ako se u njoj, prema proklamiranim ciljevima na skupštini, želi nešto više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 12:22