StoryEditor
HajdukIZ RIJEČKOG KUTA

Igor Bišćan je momčad oslobodio Kekovih okova

Piše Orlando Rivetti
28. listopada 2018. - 10:00
inter_rijeka25-191018

Zoran Vulić zna kako je Igoru Bišćanu. Prošao je istu kalvariju s navijačima Rijeke. Njegov je grijeh u Rijeci bio taj što je - hajdukovac. Nije dugo trajao...

Nije bilo rezultata, ali ni momčadi. Kluba još manje... Sada je Damir Mišković gazda, naglasak je na - gazda, Rijeke. Čvrsto je stao iza svog izbora. Preuzeo rizik. Pokazao “cojones” zapadnjačkog upravljanja klubom. 

Bišćanov je krimen što je prije dvadesetak godina, igrajući za Dinamo, pokazao navijačima Rijeke atribute andaluzijskog bika! Pokazao je, dakle, da ima muda. I kao čovjek i dok je bio igrač i sada kao trener po načinu razmišljanja, što je samo plus u cijeloj priči.

Ispričao se Bišćan nekoliko puta svima onima koji su se osjetili povrijeđenima zbog njegova, kako kaže, neprimjerena poteza.

Reakciju one skupine “ultrasa” vidjet ćemo tek u prvoj domaćoj utakmici, u idućem kolu protiv Rudeša.

Jadranski derbi u Splitu je Bišćanov “prijemni ispit” za Rujevicu, ali i cijele momčadi Rijeke, koja više nije pratila svog trenera Matjaža Keka. Imperator Kek je naime, kao i svi veliki vojskovođe, došao do svoje posljednje bitke u - Gorici. Bacio je koplje u trnje, svjestan da nije u formi u šestoj riječkoj godini. Bišćan je momčad oslobodio “Kekovih okova”, jer svlačionica više nije uživala u njegovoj čeličnoj disciplini.

Rezultat je, naime, jedina svetinja... Kek je  izgubio momčad, jer nije pronašao igru. Tako da je nakon one nesretne eliminacije od norveškog Sarpsborga, zavladala apatija. Nitko nikome više nije vjerovao, igrači treneru i obrnuto. Osim u izjavama za novine. Licemjernog nezamjeravanja... 
Jadranski derbi bez gledatelja bit će ogledalo stanja u Hajduku, ali i u Rijeci, koja je s Bišćanom dobila novu energiju. Poglavito pobjedom u Zaprešiću.

Splićani pak igraju “pikado s prekuhanim špagetima”, ne pamte kada su posljednji puta zatresli suparničku mrežu. Riječani su pod Bišćanom otkrili da imaju - Čolaka. Dvostrukog strijelca u Zaprešiću. 

Bišćanova Rijeka je još uvijek zagonetka za sve. Hajduk će biti prvi pravi ispit. Za novog kapetana Gorgona, za Brazilca Hebera, čije se buđenje još čeka, za umjetnika loptanja, Pavičića... Rijeka ima igrača, ali kod Keka ove sezone nije imala momčad.

Bišćanov je to zadatak. A pokazao je da ima trenerskog talenta, jer u Ljubljani je s Olimpijom osvojio dvostruku krunu.

Oni koji su se rodili kada je Hajduk posljednji puta pobijedio Rijeku na Poljudu, sada već idu u prvi razred osnovne škole. Nevjerojatno! Kek nije nikada izgubio na Poljudu, Bišćanu je ostavio težak psihološki teret. Ali čovjek s atributima bika iz Andaluzije, spreman je zagristi tvrdu jabuku.

Nastaviti tamo gdje je Kek stao.

Pod uvjetom da je pronašao momčad...

 

#HAJDUK#NK RIJEKA#JADRANSKI DERBI#MAXTV DERBI TJEDNA

Izdvojeno

04. srpanj 2020 22:30