StoryEditor
Hajdukteško će u split

Nikola Kalinić na Hajdukovoj je listi želja, ali još uvijek ima ugovor s Veronom i njegov je povratak realniji dogodine

7. lipnja 2021. - 19:25

Dozivamo Šimu, Vrsaljka, a ima još (barem) jedan velikan kojega bi i te kako rado vidjeli u bijelom dresu, da se vrati.

Ako se ime Šime izgovara glasno u kafićima i kuloarima gdje se bistri Hajdukova (kadrovska) politika, uz njega je neizostavan u kombinacijama još jedan, doduše bivši, reprezentativac: Nikola Kalinić, centarfor.

- Aaaaa, to nije baš realno – kazat će oni mudriji, staloženiji.

Međutim, i Nikola Kalinić je ante portas povratka, ako ne danas, odmah, a ono uskoro, rekli bismo najkasnije – dogodine.

Susreo se s Jakobušićem i Nikoličiusom

Dovoljno za priču i seciranje stanja jest susret Lukše Jakobušića i Mindaugasa Nikoličiusa s Nikolom u Veroni kad su požurili u Italiju nakon utakmice Hajduka u Varaždinu. Drugim poslom, sondiranjem terena za Marija Vuškovića, ali... Bio je tu Ivan Jurić, buio je tu Nikola Kalinić. Ne bismo se čudili da su i Nikolu pitali za zdravlje i „kakvi su vaši planovi”, „mi bi tili jakoga Hajduka” i zaželjeli mu svako dobro i – brzi novi susret.

Rekosmo i jučer u slučaju Vrsaljka, Hajduk se najprije mora naoružati s nešto argumenata, novca, e da bi ulazio u konstrukcije, to je primarno.

A Nikola Kalinić je u poziciji da sa 33 godine (rođen 5. siječnja 1988.) uživa još godinu dana ugovora u Veroni i u dobroj je poziciji i sve do idućeg ljeta, tu su još milijuni koji nisu za bacit.

Vrsaljko je u drugačijoj poziciji, na njega u Atleticu više ne računaju i moglo bi se ugovor raskrstit prije vremena.

Svatko se u neka doba poželi vratit doma, pa se zacijelo i Nikoli, nakon dvanaest godina takve misli roje u glavi. Bila je 2009. kad je otišao u engleski Blackburn Rovers. No, je li to izgledno odmah i sad kad mu ugovor mirno teče još cijelu sezonu?

Dogodine? E, to je nešto drugo, sad se čini prerano.

Što planira vjerojatni novi trener Verone Di Francesco?

Neka ovog ljeta ostave Marka Livaju (navijači ga obasiplju ljubavnim porukama i molbama da ostane), Lovru Kalinića (ako se Aston Villa da nagovorit), probaju dovest Šimu Vrsaljka (jer madrisdski Atletico gleda kud će s njim), a idućeg ljeta bi i Nikola Kalinić mogao kompletirati listu želja.

Šampionsku listu.

Verona upravo dobija novog trenera, to bi trebao biti Eusebio Di Francesco, sudeći po indiskrecijama iz Italije, premda je i Igor Tudor bio u novinskim kombinacijama vezan za klub koji puni naziv nosi Hellas Verona.

Kalinića je minulu godinu trenirao Ivan Jurić, Hajdukov kadar koji je preselio u Torino i ostavio Nikolu da dočeka novog šefa.

Bude li to Di Francesco koji gaji kombinatornu, napadačku igru (i volio je Filipa Bradarića u Cagliariju) ne sumnjamo da će se s Kalinićem naći na istom valu...

No, znate kako to ide, sve se promijeni preko noći, a mi volimo reći kako Hajduk stoji na prozoru (ili u ovom slučaju na balkonu Romea i Julije u Veroni), gleda i čeka.

- Kakvi su vaši planovi? - rekao bi Jakobušić.

Nikola, ako ne sada, vrati se doma dogodine. Bit će i za tebe pašta-šute!

Bi Nikola, samo pričekajmo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 02:30