StoryEditor
Hajdukriječ trenera

Hari Vukas najavio dalmatinski derbi: Šibenik je bolje stajao na terenu nego što to bodovi ili rezultati pokazuju i nema što izgubiti

16. listopada 2020. - 14:56

Vraća se prvenstvo, a vraća se i dalmatinski prvoligaški derbi. Nakon stanke zbog utakmica reprezentacije nogometaši Hajduka u nastavku će HT Prve HNL u susretu 8. kola u nedjelju ugostiti Šibenik na Poljudu (15 sati). Pred navijačima, doduše i dalje u ograničenom broju (20 posto kapaciteta svake tribine). U ligaškim susretima momčad sa Šubićevca posljednji put je u gradu pod Marjanom zaigrala prije osam sezona, devet godina.

Vrlo malo igrača imali ste na raspolaganju u ova dva tjedna?

- Već smo navikli na to, pripremili smo se na najbolji mogući način – kazao je na presici dva dana prije susreta trener „bijelih” Hari Vukas.

Šibenik je posljednji, ali tablica tu daje iskrivljenu sliku?

- Bolje su stajali na terenu nego što to bodovi ili rezultati pokazuju. Momčad su koja nema što izgubiti na Poljudu, a mi moramo rasti i biti bolji iz utakmice u utakmicu, opravdati ulogu favorita i pobijediti – naglasio je Vukas.

Šibenik je svoje najbolje utakmice odigrao na gostovanjima kod Rijeke i Gorice, u posljednje vrijeme doveo je i neke nove igrače. A trener Krunoslav Rendulić najavljuje kako se ne dolaze samo braniti. Očekujete li da će to zaista biti tako ili je to pila naopako?

- Vidjeli smo da stvari nisu ekipa koja će se uvući i braniti. Imaju nezgodnu tranziciju preko Ampema Princea. Tako su postigli dosta golova preko kontranapada. Naravno da smo ih snimili, sve vidjeli, gdje su opasnosti. No, ne treba puno filozofirati, mi smo apsolutni favoriti. Naravno, to treba pokazati na terenu. Trebamo se od početka nametnuti na pravi način. Međutim, i da dođe do rezultatskog plus treba i dalje nastaviti tako. Naš je cilj uz osvojene bodove napredovati.

Neki igrači bivši Hajduka u Šibeniku imat će poseban motiv u ovom ogledu?

- Bivših igrača Hajduka ima svugdje. Ta statistika je za statističare i povjesničare. Ne treba razmišljati o tim stvarima, to je samo jedna od informacija. Bitno je ono što se prezentira na terenu, energija, kvaliteta – istaknuo je Vukas.

Tko nedostaje?

- Tek danas smo se svi skupa kompletirali. Svi su zdravi, Jurić jedini nedostaje, on ima tri žuta kartona.

Tko će ga zamijeniti, Nejašmić, Caktaš u povučenijoj ulozi...?

- Imamo nekoliko opcija, izabrat ćemo onu pravu. Stanko daje našoj igri posebnu dimenziju, energijom, agresivnošću. Ali to je tako, falit će u drugim utakmicama neki drugi igrači.

Malo bolje vrijeme se ovaj put najavljuje za razliku od susreta sa Varaždinom, pa bi i publike trebalo biti više?

- Doći će ih onoliko koliko dozvoli epidemiološka situacija. Sigurno je da nam mnogo znači što su tu, i u tom broju koliko ih bude. Pozivam ih da dođu, da bodre momke, da budemo u sinergiji.

Kakav je dosad dojam ostavio turski napadač Umut Nayir na treninzima?

- Pravi je profesionalac, radnik, bit će konkurencija, solucija više u rotaciji. Možda ga ne treba odmah ni gledati po prvim utakmicama. Trebat će mu faza prilagodbe zbog dolaska iz drugačije lige, mentaliteta. Klasična je devetka, jako opasan u 16 metara. To je taj profil igrača.

Hoćemo li ga vidjeti u nedjelju na djelu?

- Vidjet ćemo, čim konkurira, znači da je mogućnost da se po prvi put pokaže splitskoj publici – kazao je Vukas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 09:45