StoryEditor
Hajduktrio dobio nagrade

Hajdukovcima nije lako pred novinare kad se izgubi, ali netko mora...

Piše Frane Vulas
24. svibnja 2019. - 23:40
hajd

Splitski sportski novinari uručili su posebna priznanja igračima Hajduka za najkorektniji odnos prema medijima, odnosno javnosti i navijačima tijekom sezone koja je na izmaku, jer je sedma sila tu poveznica, spona. 

Riječ je o igračima po izboru sportskih novinara stalno akreditiranih za utakmice Hajduka, a nagrađena su trojica. Velike personalizirane uokvirene fotografije autora Roberta Matića s ovjekovječenim ključnim trenucima sezone i knjige “Najveći kapetan” o legendarnom igraču “bijelih” Frani Matošiću dobili su Domagoj Bradarić, Stanko Jurić i Jairo de Macedo da Silva. 

Primjerice Jurić je nagrađen fotografijom koja mu je posebno izmamila smiješak na lice, u kojoj je s navijačima na poljudskom sjeveru nakon visoke pobjede u derbiju protiv Rijeke (4:0).

- Znao sam da ću dobiti nagradu čim sam čuo da se dodjeljuje takva vrsta nagrade. Uvijek ću stati pred novinare i pred ljude i uvijek sam iskren, i onda kada je dobro i onda kada je loše. Takav sam – i ovom je prigodom bio potpuno iskren Jurić.

Bradarić, koji je u ulozi kapetana u odsustvu ozlijeđenog Josipa Juranovića, je na tu temu kazao.

- Nije to uvijek lako, lakše je kada su dobri rezultati, ali tu sam da uvijek stanem ispred momčadi i kada je najteže i kada je dobro. Jako mi je drago zbog priznanja – rekao je Bradarić.

Kompliciran je suživot sedme sile i profesionalnih sportaša, pogotovo nogometaša, ali kada se obostrano nastupa profesionalno, korektno, na kraju krajeva sa zajedničkim ciljem, i jedni i drugi svoj dio obveza prema javnosti i navijačima u tom slučaju bolje mogu odraditi, olakšati posao. 

- Čast mi je što sam dobio ovu nagradu. Kao nogometaši fokusirani smo na trofeje i pobjede na terenu, ali veliko mi je zadovoljstvo primiti ovo priznanje za ono što se ne događa na samom travnjaku – kazao je Jairo.

 

#HAJDUK

Izdvojeno