HajdukVrijedi svaki euro

Hajdukov lijevi branič izvedbom u Kranjčevićevoj pokazao zbog čega ga traže najveći europski klubovi

Piše R.R.
lokomotiva_hajduk35-140419

Nevjerne Tome i sumnjičavci će uvijek imati neki razlog za demantiranje ili obaranje vrijednosti Hajdukova lijevog braniča Domagoja Bradarića. No ono što navijačkim očima promiče, upada u oko stručnim osobama s tribina koji prate ovog darovitog mladića.

Izvedbom u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive Bradarić je još jednom dokazao da je klasan igrač i da će na Poljudu imati prilično problema za zadržati ga u Bijelom dresu. Analiza u emisiji Stadion HRT je pokazala da je Bradarić izvrstan u oba pravca i kao defenzivan igrač koji zatvara svoj prostor, ali i kao ofenzivac koji se odličnom tehnikom i kretanjima lako pojavljuje u napadačkoj trećini.

Odličnim kretanjima Bradarić lako "lomi" suparnikov presing i iznosi loptu, bez napucavanja, te se lako pretvara i u veznog igrača stvarajući višak. Opasan je svojim ubacivanjima po boku kada centaršutom traži svoje suigrače u suparničkom kaznenom prostoru. Jednako tako odličnim čitanjem igre lako dolazi i u završnicu gdje poseban bilo svojim ubacivanjima u peterac ili pokušajima udarca prema golu.

Sve u svemu, subjektivna ocjena, navijačka se ne poklapa s onim što se već mjesecima govori, interes velikih klubova i cijena od desetak milijuna eura nije nimalo pretjerana. I potvrda da su na Poljudu napravili pravi potez kada su u siječnju odbili "sitniš" koji ima je nudio Lille. Jer Bradarić vrijedi puno više. Dokazao je svojim igrama.

#HAJDUK#DOMAGOJ BRADARIć