StoryEditor
Hajduksamo jako

Hajdukov David s lijevog boka: Zadovoljava me samo prvo mjesto, teško je reći je li realno, ali ni drugo mjesto ne bi bilo loše

15. listopada 2020. - 18:58
Željko Hajdinjak/Cropix

Hajdukov David. Kojega će on Golijata srušit?

- Dinama?! To bi bilo lijepo, imamo puno dobru momčad, ali... Pitate me što bih potpisao za ovu sezonu, a onda je odgovor samo jedan, da me samo prvo mjesto zadovoljava! Je li to realno, teško mi je reći, znam da drugo mjesto ne bi bilo loše – Čolina, Hajdukov David ne želi pucati velikim riječima.

Bolje je dobre stvari ostvarit na terenu. Pa kako bude. Spreman je za ligaške izazove, nakon reprezentativne akcije mladih do 21:

- Igrao sam protiv San Marina, a sad je u Ateni protiv Grčke igrao Sosa, a ja sam bio na klupi. Ali, tu sam, u izboru. Sve je u našim rukama, protiv Litve i Škotske možemo obje pobijedit, ovisimo sami o sebi za otići na Euro, a to je veliki motiv, veliki izlog. Igrali smo sad u Ateni na starom stadionu Panathianikosa, zanimljivo zdanje usred grada, uokolo sve su zgrade – priča nam Čolina dojmove.

A mi pamtimo da je Hajduk na tom „starom” stadionu igrao prijateljsku utakmicu protiv Panathinaikosa 2004. Nakon ispadanja od Shelbournea produžio je sam sebi europsku sezonu dolaskom u olimpijsku Atenu. Koliko je ostalo? Izgubilo se 0:3, ali nema veze, odnesu nas sjećanja i hajdukologija.

Čolina na sluša, okrenut je budućnosti, izgleda nam kao zapeta puška.

- Puno nas je falilo za reprezentativne pauze, mnogi su igrali, putovali, ali sad ćemo se skupit u par treninga. Svi se pomalo vraćaju.

A za Bugarsku igrali u stoperskom paru Terziev i Dimitrov, Hajdukovo jučer i danas. Nego, jeste li se vi onda napokon ustalili u momčadi Hajduka?

- Nadam se da jesam.

S Tudorom prošle zime odjednom ste bili izvan kombinacija?

- To je bio samo podstrek da se zamislim, da još bolje radim. Sve ovisi o prilagodbi na nove zahtjeve.

Vaš je forte napad, pati li zbog toga obrana?

- Moj forte je napad, to je točno, ali napredujem u igri obrane. Lakše se sve ispravlja kad si mlad. Igrao sam u ekipama koje su dominirale, u Dinamu, pa u Monacu, sad u Hajduku i logično si okrenut prema naprijed, stekneš neke navike. Ali da trebam radit na obrambenom segmentu ne bih li postao kompletan nogometaš, svjestan sam toga.

Kažete da je Hajduk dobra momčad?

- Pa je, napadački smo se pojačali, bolji smo nego prošle sezone. I u svakoj smo utakmici bili bolji i protiv Slavena i protiv Gorice, a tada nismo pobijedili. Patili smo samo protiv Dinama, oni su nas nadigrali.

A crveni karton protiv Gorice? Drugi žuti, isključenje? Onako povući protivnika u napadu, a suigrači uokolo?

- Bio sam glup. Naivan. Ponijela me igra. Nisam išao za tim u kakvoj sam poziciji. Upamtit ću dobro kako mi se to dogodilo.

Kaznu ste odradili u Županji, u kupu, a sad opet na teren, dolazi Šibenik?

- Moramo se odmah pokazat, na papiru smo favoriti, ali ako ne daš na terenu 100 posto, takve ekipe poput Šibenika lako te kazne. Moramo pazit.

Prati vas Celtic, bio je to usmeni interes, snažan, mada nije došlo do ponude kad je Hajduk puno tražio?

- Ja mogu samo reći da sam fokusiran na Hajduk.

Kako vam je u Splitu? Vi ste cijeli život Zagrepčanin?

- Sedamnaest godina sam živio u Zagrebu, pa jednu u Monte Carlu i sad sam u Splitu više od godinu dana. Lijepa klima, lijep mi je život u Splitu.

Kažu u Poljudu, ako u Zagreb vraćamo natrag dinamovce Špikića, Pršira, tebe nećemo poslat, tebe Davide čuvamo!

Nasmijao se Čolina, a što da kaže na ova naša podbadanja, pa smo dovršili sasvim ozbiljni:

Kakav ćemo dalje Hajduk gledat, Davide?

- U svakoj smo utakmici bili bolji, osim protiv Dinama. Imamo kvalitetu, bit ćemo sve bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 09:28