StoryEditor
Hajduktudor ima povjerenje

Hajduk se pošteno namučio protiv Intera, Vušković, Brnić i ‘bili tići’ su junaci pobjede

7. lipnja 2020. - 08:06
Tom Dubravec/Hanza Media

Vušković i Brnić dobitak su Hajdukove partije protiv Inter Zaprešića i 2:1 počupane pobjede. Lijepo je imati za junake „bile tiće”.

Hajdučki puk je ukupno razočaran igrom, vidimo to i po komentarima koji nas sustižu, nismo ni mi slijepi, očekivalo se puno bolje i Hajduk je zapravo najbolji dok se ne igra, usred pauze može(mo) se razmahati kojekakvim obećanjima, nadanjima i akcijama, ali - stanimo na balun. S dozom iskustva što ga želimo podijeliti s vama, ova tri boda vrijedit će i te kako „bijelima”.

Napokon, Ivkovićeve momčadi uvijek se odlikuju savršenom organizacijom obrane i igre, 5-3-1-1, pa ti probij. Naravno, poradit će Tudor da igra bude bolja i da ne bude baš početničkih grešaka u kontroli baluna.

Međutim, nije sve bilo baš tako ajme i kuku, ako ništa drugo s klupe se trener Igor Tudor prometnuo u gospodara situacije na način da je u neočekivano slabu igru svog prvog odabira, ubrizgavao promjene, te podizao ritam s klupe, te napravio i neke sasvim neočekivane, a pobjedničke rošade; kao što je bilo slanje Kristiana Dimitrova na centarfora! K tome, upornost cijele momčadi i snaga duha bile su vrline.

Izdvajamo učinak debitanata i poteze trenera...

Prva prvenstvena utakmica od prve minute i taj mladić 2001. godišta djelovao je vrlo sigurno i pouzdano s time da ga je trener stavio u nastavku udesno da dolazi s pozicije desnog stopera prema napadu i da ubacivanjem loptu s poludistance u protivnički bunker podupire opću ofenzivu protiv brojčano slabijeg protivnika. Za tako mladog momka, odigrao je vrlo zrelo i barem se ta najava obistinila, da će „Vuška” pobrati znatnu minutažu i vjerojatno postati pravi projekt kluba na putu ka visokom transferu.

Izviralo je ime tog juniora kroz pripremne treninge, a kad je došlo stani-pani Tudor ga je poslao u vatru na desni bok. Brnić je izveo majstorski centaršut na glavu Dimitrova i to je bilo pola gola. Neki nikad neće tako naučit, ni uspjet centrirat. To je tako. U Brniću ima nešto, ima i u drugima, samo što je ovaj put kuglica došla do Brnića.

Prvih 45 minuta sigurno je i sam očekivao mnogo bolje, na tragu zajedničkih treninga, a kad je vidio da vrag odnosi šalu, brzo je reagirao. Poslao u igru Jradija i Eduoka kojima su Jurić i Blagaić kroz pripreme „oteli” mjesto. Jradi dobar, Eduok ne baš, pa je ubacio „žveltijeg” beka Čolinu umjesto stopera viška Mujakića (jer imao je Hajduk igrača više), e da bi završno pomazanje uslijedilo uvođenjem Brnića desno i Dimitrova na centarfora (!), a baš njihova akcija donijela je pobjednički gol, Dimitrov kao da je Ljubo Penev! Nije to da je Tudor gatao i pogodio, nego – znao je što radi!

I blagodat je imat pet zamjena. Tudor je rekao da se nada kako će „pravilo pet zamjena” nadživit koronu. Baš mu paše vrtit širok kadar s klupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 11:32