StoryEditor
Hajdukosvrt slavena alfirevića

Hajduk se dobar dio utakmice borio sam sa sobom, ali onda se ukazao Mijo Caktaš i donio važne bodove

15. prosinca 2019. - 20:30

Kapetan Mijo je izveo preokret, njegov golgeterski njuh i situacije u koje je doveden igrom nadomak Čondriću, presudio je, dakle Caktaš, svojim golovima. Ali, bio je bitan i ulazak Teklića za akciju kod drugog gola, te potom i fini dodir dodavanjem iskusnog Bradarića. Kod prvog gola nabacio je Tahiraj.

Tako se Hajduk golovima kapetana Mije othrvao Istri koja je – ničim izazvana - vodila na odmoru sa 1:0. Možda vam zvuči čudno ovo ničim izazvana, ali sve brojke, statistika u prvom dijelu išla je u korist "bijelih", pa ipak nisu materijalizirali nadmoć, a na suprotnoj strani iz polu-kontre, uslijed slabog pokrivanja domaće obrane protiv odjednom petorice Istrijana u fazi napada, Fintić je poentirao.

Bilo je to iznenađenje za razvoj događaja tijekom prvog dijela, ali i dovoljno da naraste zabrinutost hoće li se Hajduk na rastanku s 2019. domoći pobjede?

Ako vas zanima kroz sve to vrijeme nije bilo ružnih povika spram trenera Burića s tribina (osim sporadičnih zvižduka na predstavljanju momčadi). Navijači s istoka navijali su poticajno sve vrijeme, ali kao da se Hajduk opet nekako borio sam sa sobom, s balunom, s protokom akcija... Pritisnut bremenom imperativa "ti ovo moraš, ti ovo moraš, ajme ako ne uspiješ..." I kao da se zadnjih tjedana Burićev Hajduk non-stop s time nosi. Više ili manje uspješno.

Htijenje nije bilo upitno, ali je falio i dodir klase koji bi rastvorio uredno posloženu ljušturu gostiju. O tome često pišemo, previše "konfekcionara", premalo maštom, talentom razigranih.

Ovaj put bilježimo dobre Burićeve poteze s klupe, bio je sto posto u utakmici, ulaskom Teklića kojeg inače zazivamo kako zbog svog finog dodira zaslužuje više minute Hajduk je bio bolji.

U to je uveden i Jakov Blagaić, krilni ofenzivac koji bubri u inkubatoru, priprema se zadnje vrijeme s prvom momčadi, a bio je već i na pripremama.

Ostat će zapisano da ga je Burić ubacio u prvoligašku vatru. Neka ga po tome pamtimo. Blagaića i Burića.

Nije to bila osobita utakmica. Tri boda u kućici. Obaveza odrađena, u preokretu, što znači uz dosta muke.

A sad trk na pressicu. Klupko se mora počet odmotavati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 17:18