StoryEditor
Hajdukuseljava reprezentacija

Hajduk se danas povlači s Poljuda, neka se HNS sam snalazi...

Piše F. V.
7. listopada 2019. - 09:41

Zbog susreta Hrvatske i Mađarske danas bi Hajduk trebao sa velikom većinom svojih službi, zaposlenika “iseliti” sa stadiona. A od sutra na nekoliko dana na stadion “useljava” reprezentacija, koja će u četvrtak tu ugostiti Mađarsku (20.45 sati).

Splitski klub zbog već jako dobro poznatih razloga naime ne sudjeluje u organizaciji susreta, a nakon što su igrači dobili dva slobodna dana poslije susreta protiv Varaždina, prva momčad sutra putuje na mini pripreme na Brač, točnije u Postira gdje će se s igračima koji mu ostaju na dispoziciji (nisu u reprezentacijama) trener Damir Burić pripremati za nastavak sezone.

Travnjak oćelavio 

Utakmicu organiziraju Hrvatski nogometni savez i Grad Split. HNS tako na neki način ostaje prepušten sam sebi i organizaciji utakmice kvalifikacija za Euro 2020. na Poljudu, bez asistencije kluba koji je na tom stadionu domaćin “bijelih”.

Hajduk se silom prilika ratne 1944. godine okupljao i obnovio na Visu, a ove godine stjecajem okolnosti na pet dana okuplja se na Braču. Šalu na stranu, ali pozicije su jasne. Posebnih pomaka u razgovorima koji su vođeni oko svega što je na tapetu nije bilo. Hajduk se stoga i dalje drži sa strane, nema ništa s organizacijom susreta.

Travnjak Poljuda je u lošem stanju, iako na prvu izgleda u redu. Najbolji pokazatelj toga su i golubovi koji su zabavljali gledatelje na susretu protiv Varaždina.

Naime, travnjak se stalno u zadnje vrijeme morao dosijavati jer je “ćelavio”, pa su golubovi stigli na subotnji ručak. Međutim, ne bi trebalo biti nikakvih problema za susret protiv Mađara, kao što uostalom nije ni za onaj Hajduka i Varaždina. Pod posebnim je tretmanom agronoma UEFA-e.

Vatreni stižu u Le Meridien Lav 

A onda bi se u studenom, za vrijeme iduće prvenstvene stanke zbog utakmica reprezentacije, možda moglo postavii novi travnjak. Hrvatska koja se okuplja danas u hotelu “Le Meridien Lav” će trenirati danas i sutra poslijepodne u Omišu, a samo u srijedu dan prije susreta na Poljudu.

Hrvatska je u Splitu do subote kada momčad leti za Cardiff na susret s Walesom (nedjelja 20.45). 

#HAJDUK#HNS#POLJUD

Izdvojeno

02. srpanj 2020 02:39