StoryEditor
Hajduks ravnih njiva

Hajduk od Kalinića nije proizveo napadača europskog kalibra, a sada se čini da bi Jere Vrcić mogao biti sljedeći koji će napraviti veliku karijeru

Piše Marko Didić
26. studenog 2020. - 15:51
U duelu s braničem DinamaDražen Patarčić

Hajduk već 12 godina nije imao napadača europskog kalibra poniklog u svojim redovima, a ni domaćeg centarfora uopće, u zadnjih osam godina.

Prvi o kojemu govorimo je Nikola Kalinić koji je Bijele napustio 2008 godine, a drugi je Ante Vukušić koji je to učinio 2012 godine.

Ali, izgleda da ima jedan mladić za kojeg možemo tipovati da će biti taj domaći - pravi napadač koji bi mogao napraviti veliku karijeru i svojim golovima usrećivati navijače. Zove se Jere Vrcić, ima šesnaest godina, igra za kadete Hajduka i dolazi s Ravnih Njiva.

Njegova golgeterska traka se stalno vrti i radi u tri smjene i kako stvari stoje nema namjeru stati. Igra lijevo i desno krilo, a dobro mu leži i uloga centarfora.

idemo samo u bližu prošlost. Vrcić je prošlu utakmicu sa Slaven Belupom koju je Hajduk dobio 2:0 završio golom i asistencijom. Na prošlom gostovanju kod Intera u Zaprešiću Hajduk je remizirao 1:1 i to eurogolom Vrcića, a prije toga je zabio dva gola Lokomotivi u pobjedi 7:1 na Poljudu. Nedugo prije toga protiv Dinama u Zagrebu Vrcić je dao gol i namjestio još jedan. Dakle, ovaj mladić je u zadnje četiri utakmice postigao pet golova i imao dvije asistencije. Da budemo objektivni i da ne mislite da pišemo o vanzemaljcu, dva od pet golova Vrcić je dao iz penala.

Mladić je u šesnaestoj godini, visok 180 centimetara, ide u drugi razred srednje Ekonomske škole, a tata mu je Mate Vrcić, profesionalni vojnik. Tako i da hoće Hajdukov Alvaro Morata (kažu da neodoljivo liči na njega i po faci i po igračkom motu) nema kada uzletjeti i praviti se važan.

No, Jere ne bi volio doživjeti Moratinu sudbu seljakanja ali bi svakako volio doseći njegovu razinu igranja,a u tome će mu pomoći svi: i Hajduk i njegovi suigrači i trener Mislav Karoglan, a pomaže i on sam sebi razmišljanjem da ništa nije dovoljno dobro da ne bi bilo i bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 21:22