StoryEditor
Hajdukdan nakon

Hajduk nastavlja prosipati bodove protiv momčadi od kojih je jači, a navijači su počeli iskazivati nezadovoljstvo trenerom

21. listopada 2019. - 09:52

U ulici našeg slavnog pjesnika Hajduku nije bilo do pjesme. Novim „mršavim“ remijem Hajduk je u Kranjčevićevoj ispustio čelno mjesto ligaške ljestvice i sada zaostaje bod za Dinamom koji pritom ima utakmicu manje...

Uvjeti za igru bili su idealni, travnjak također, a Hajduk se u Kranjčevićevoj prema običaju osjećao kao doma, budući da je imao podršku cijelog stadiona. No izostalo je ono najvažnije – rezultat. A nije nas ni igra izula iz cipela.

Hajduk je, kao često ove sezone na gostovanjima, bio blijed. Na trenutke je znao lijepo kombinirati i s nekoliko brzih dodavanja doći do kaznenog prostora domaćina, ali ti su trenuci bili rijetki. U većem dijelu susreta Hajduk se mučio u stvaranju pravih prigoda, a najviše će žaliti za one dvije najbolje – gredom Barryja i promašenim zicerom Bradarića.

U obrani je to izgledalo OK, premda je postojao strah da bi ona mogla biti krnja. Ipak, Posavec je stisnuo zube unatoč ozljedi ramena i odradio dobar posao, baš kao i Simić koji je također bio dvojben. Solidan je bio i Svatok koji je zamijenio Ismajlija, a obrani nipošto nije bilo kako uhvatiti se u koštac s brzim Uzunijem i Kastratijem te stasitim Budimirom.

Vezni je red ostao dužan. Zamjena za Nejašmića, Jurić, počeo je živahno, ali se u nastavku ugasio. Nije ni Bradarić briljirao, a Barry je u zadnjih deset minuta napravio više nego u prijašnjih 80. U samoj ofenzivi Jradija nismo ni vidjeli, Caktaš nije pružio gotovo ništa, a jedino je Jairo bio opasan.

- Buriću, minjaj nešto! – stizali su povici s tribina kada je prošlo sat vremena igre.

I mijenjao je Burić, ali nije dobio ništa od Eduoka i Teklića koji su ušli s klupe. Ovaj put nije bilo nikakvog čuda u završnici i tako je Hajduk ispustio bodove već u prvoj od onih sedam ključnih utakmica u 40 dana o kojima smo pisali.

Podrška koju je Hajduk imao tijekom cijele utakmice na kraju se pretvorila u nezadovoljstvo.

- Buriću, odlazi – dovikivali su navijači s istočne tribine, a navodno je meta verbalnih napada bio i predsjednik Uprave Marin Brbić u svečanoj loži na zapadnoj tribini.

Što reći za kraj. Hajduk je, istina, neporažen dva mjeseca, ali se muči. Prosipa važne bodove protiv momčadi od kojih je jači. Dva u Puli i sada dva u Zagrebu. Korak naprijed, natrag dva. Opet Dinamo postaje lovina, a Hajduk lovac.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 19:07