StoryEditorOCM
Hajduktraže se pojačanja

Hajduk je zainteresiran za argentinskog veznjaka koji se dokazao u HNL-u? Preostala mu je samo još godina ugovora...

Piše F. V.
6. lipnja 2023. - 09:19

Facundo Caseres, 22-godišnji argentinski nogometaš koji je u zadnje dvije sezone bio član Istre 1961 navodno je interesantan Hajduku.

Momčad sa stadiona Aldo Drosina koju je vodio urugvajsko-španjolski stručnjak Gonzalo Garcia, a slagao bivši sportski direktor Hajduka sada prvi čovjek struke ‘žuto-zelenih‘ Saša Bjelanović, ove je sezone bila hit SuperSport HNL-a. Puljani su sezonu okončali na visokom petom mjestu što im je najbolji ligaški plasman u HNL-u ikada, a tek su uoči zadnjeg kola ostali bez šansi za plasman u Europu. Na koncu su za četvrtom Rijekom koja je izborila plasman u kvalifikacije Konferencijske lige zaostajali samo tri boda. Jedan od onih koji su na terenu bili ključ dobre sezone Istre 1961 bio je svakako i Argentinac Caseres.

Mladi veznjak je od ljeta 2021. godine u Puli bio na posudbi iz argentinskog Veleza, iz druge momčadi slavnog južnoameričkog kluba. Istra 1961 nije ga ipak na koncu ove sezone otkupila, a on je ugovorom za argentinski klub vezan samo do kraja ove godine.

Ukupno je Caseres za Istru 1961 odigrao 53 utakmice uz učinak od četiri pogotka i pet asistencija. U netom završenoj sezoni odigrao je 33 od 36 ligaških utakmica, pritom je zabio dva pogotka i upisao četiri asistencije. Prema Transfermarktu vrijedi 600 tisuća eura.

Hajduk je, očito je, u potrazi i za pojačanjima u sredini terena. Pogotovo nakon što je prije nekoliko dana objavio listu šestorice igrača koji više neće nositi bijeli dres, a među kojima je i centralni veznjak Marco Fossati. Anthony Kalik dugo se pak mučio s ozljedom i propustio je veliki dio proljeća.

Caseres se čini kao logičan izbor, po brojnim parametrima. Još je vrlo kratko ugovorno vezan za Velez, između ostalog još uvijek je relativno mlad igrač, a stekao je solidno iskustvo igranja u Europi. Navikao se već na HNL što znači da mu neće trebati neko uobičajeno vrijeme prilagodbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:35