StoryEditor
Hajdukpress bijelih

Hajduk je spreman, tako tvrdi Valdas Dambrauskas: ‘Nismo došli ovamo braniti se, imamo plan koji želimo realizirati...‘

9. kolovoza 2022. - 19:57

Hajduk je spreman, tako tvrdi Valdas Dambrauskas, trener „bijelih”, na pressici je bio i Toni Borevković, ima logike da bude ovdje gdje je igrao godinu dana, a je li to sad naznaka da će biti u prvom sastavu „bijelih”, teško je reći, ima logike da se stoperski par Elez – Simić ne mijenja. Ali Borevković je bio tu što je opet znakovito.

Najprije je govorio Dambrauskas, na pitanje kakvu vrstu meča očekujete, imate dva gola prednosti, odgovorio je?

- Nismo došli ovamo braniti se, Vitoria je sigurno bolja nego što je pokazala u Splitu. Oni će sad imati prednost kakvu smo mi uživali u kod kuće. Međutim, mi imamo plan koji želimo realizirati...

Jeste li već načistu sa sastavom? U redu, nećete nam reći decidirano, no jeste li već odlučili?

- Naravno, više-manje jesam... Možda jednu ili dvije dvojbe imam. Svaki igrač koji je došao u Portugal zna da mora bit spreman, vremenske prilike neće biti lagane... (misli se na dosta vrućine, ali s naglaskom na vlažnost, op. a.)

Ovdje je izjava Grgića naišla na nerazumijevanje... Smatraju to provokacijom da su u Splitu imali strah u očima. Kako na to gledate?

- Kada dođete u Poljud onda to vidite. Grgić je to tako vidio. Bit će ovdje drugačija utakmica nego u Splitu, oni su puno bolji na svom terenu, a izjave više-manje tko je što rekao... Sve će se riješiti na terenu, tu se odlučuje. Mi smo spremni.

Je li Hajduk favoriti za plasmanu play-off rundu?

- Iskreno, nisam mislio na takav način, pripremam se za utakmicu... Određenu prednost iz prvog meča imamo, ali treba biti oprezan, koncentriran, ništa nova ne otkrivam što se ne zna. Kako da napravimo našu igru, mi na to mislimo

Vitoria je vježbala penale?

- Mi smo još prošle zime prakticirali da na kraju prijateljskih utakmica pucamo penale, sjećate se, zar ne? Mi to stalno radimo, a imali smo važnijih stvari da raspravimo o igri nego da se fokusiramo na jedanaesterce – rekao je trener „bijelih”.

Toni Borevković je potom dobio riječ:

- Znam kakva je atmosfera, proveo sam godinu dana ovdje, mi moramo biti još bolji nego u Splitu, oni imaju ogromnu podršku i trebamo biti level iznad splitske utakmice – kaže Borevković, raniji član Vitorije, a onda je svoju izjavu dao i na portugalskom, da kolegama iz Portugala bude lakše.

Domaćin nema što drugo nego napasti, što mislite vi u svlačionici, pitali smo ga. Je li postignuti gol presuđuje?

- Ne razmišljamo da li jedan gol znači naš prolaz. Ne smijemo se samo braniti, jer to ne bi bilo dobro za nas. Bitno je da mi budemo pravi, pametni i da mi gledamo kako napasti!

Kakva će biti Vitoria?

- Oni će igrati s više samopouzdanja, a mi moramo voditi računa kako da im uzmemo loptu. Naš plan nije da se zavučemo u obranu, nego naprotiv!

Pitali su ga Portugalci je li obavijestio suigrače kakva ih atmosfera čeka?

- Naravno da jesam, ispričao sam svima da nam neće biti lako, osjetio sam to dok sam bio ovdje član Vitorije godinu dana i upozorio sam svoje suigrače na sve što nas čeka – rekao je Borevković.

Kako biste analizirali Vitoriju, njihove napadače?

- Opasni su, uvijek teže tehničkom nogometu, sad je novi trener, ali nije se mnogo toga promijenilo, znam kakvu utakmicu žele napraviti, ali mi smo spremni na sve to – nije se Toni dao smesti.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 04:14