StoryEditorOCM
Hajduksvi na poljud

Hajduk i Torcida čekaju heroje!; Mišo: Na nama je da odmah krenemo po pobjedu!

Piše PSD.
16. studenog 2012. - 22:06
Hajduk je čestitao generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču na oslobađajućim presudama i pozvao ih da budu njegovi gosti na današnjoj utakmici protiv Lokomotive:

- S ponosom smo, poštovana gospodo, dočekali objavu istine! Čestitamo vam i od srca zahvaljujemo na svemu što ste učinili za hrvatski narod, hrabrosti i dostojanstvu kojima ste nas sve i danas učinili ponosnima!

Kakva bi to fešta bila kad bi se generali doista pojavili u Poljudu...

S Poljuda je ujutro krenuo brzojav čestitke prema hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladen Markaču, ali i poziv za dolazak na susret s Lokomotivom. Ukoliko se generali Gotovina i Markač odazovu pozivu, ako budu mogli s obzirom na silne obveze i pozive nazočiti to će svakako "obični" prvenstvi dvoboj podići na "razinu više".

U Torcidi su spremni, dogovori su trajali kroz čitavo popodne kako što bolje dočekati hrvatske heroje i još jednom proslaviti veliki dan.

- Svakako je da smo spremili posebnu koreografiju, nećemo Vam je otkriti, ali biti će veličanstveno. Ukoliko naši generali Gotovina i Markač budu nazočni moći će sve vidjeti. Bez obzira će se izvesti ako i ne budu na tribinama Poljuda, jer nam je potpuno jasno da naši heroji žele biti i sa svojim obiteljima. No obijležiti ćemo ovaj datum dostojno, kao što to Torcida zna – ispričao nam je glasnogovornik Damir Gruić.

Još je jedan događaj Torcidi posebno u srcu, Dan Vukovara koji je u nedjelju 18. studenog najvjerniji splitski navijači uvijek posebno obilježe.

- I u ovim velikim danima dostojno ćemo obilježiti žrtvu Vukovara i Škarbrnje, sa sjetom i ponosom, kao i uvijek do sada - prisnažio je Gruić.A došao je i taj dan, da Hajduk naplati dugove Lokomotivi! Tri uzastopna poraza, mnogo neugodnih iskustava s poletnom momčadi zagrebačkih "željezničara" koja je i više nego drugi sastav Dinama. A koja dva nogometna grada imaju i Dinamo i Lokomotivu? Zagreb i..... - Moskva!

Odgovor je točan. Na pressici uoči nastavka prvenstva u Poljudu, sa sjajnim zaletom od tri uzastopne ligaške pobjede, trener nogometaša Hajduka Mišo Krstičević objavio je da u punoj formi dočekuje novi izazov, prekid ružne serije pobjeda ekipe sa zagrebačke Kajzerice koja igra u Maksimiru:

- Ne bih se puno vraćao na te poraze, ova dva posljednja u kojima sam ja vodio Hajduk... U Poljudu smo igrali doslovce s juniorima, nastupali su mali Medak, Hajder, Vladislavić... Poslije u Maksimiru priznali su Lokomotivi sasvim neregularan gol, a mi smo tukli gredu i imali šanse. Na nama je da danas odmah krenemo po pobjedu, da je ostvarimo što prije!

Krstičeviću se nije svidjelo što su "neki pisali kako je Lokomotiva Hajduka razmontirala...":

- Ma ne čitam ja, nego neki bliski meni, sve pročitaju, pa mi kažu, da je eto i to negdje pisalo... Ali, nije važno, makar istini za volju, ne smatram da su nas razmontirali, bio je to samo plod nespretnih okolnosti. Svejedno, idemo dalje, sad nam treba ova pobjeda, da mi nastavimo svoj niz. Oni su dobra momčad, školovane igrače imaju, odreda su svi prošli Dinamovu školu nogometa i to puno govori za sebe – poštuje Krstičević "lokose".

Dan zagrebačke Lokomotive u Splitu: najprije gostuje na košarkaškim Gripama (Cibona se do 1975. zvala Lokomotivom!), pa onda 'nogometna sekcija' u Poljudu. U njihovim nogometnim redovima je i hajduk Dinko Trebotić:

- Dinku želim sve najbolje, kao igraču i čovjeku. Ovdje nam zajedno nije išlo...

Dogodi se tako, putevi se raziđu. Krstičeviću fale u kombinacijama "požutjeli" Vršajević i Maglica, koliki je to hendikep?

- Je, hendikep je, puno nam fale, ali stekli smo radom i treninzima korpus od barem 18 igrača na koje se možemo osloniti u svakom trenutku!

Hajduk je sve bolji?

- Statistički smo na zavidnom nivou, najefikasniji napad, najbolja obrana. Ili tu negdje. Znači da dobar posao radimo. I moramo ga nastaviti...

Inače, Goran Jozinović je opet s nama, u konkurenciji, ozdravio je i to je velika stvar za nas – objavio je radosno Krstičević. No, dodao je kako nije siguran da će 'Joza' odmah nastupiti:

- U formu je ušao Stojanović, tu je i Lima, konkurencija je velika i to su za nas slatke brige! - poentirao je trener.

U Hajduku su popodne bili zasuti upitima hoće li ulaz na Poljudu biti – mukte?! Kao, rodila se neka slična ideja u drugim krajevima Hrvatske, u čas oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

No, Hajduk nema razloga da se povodi za takvim inicijativama, lijepo je rekao glasnogovornik "bijelih" Ante Bilić:

- Mi smo u specifičnoj situaciji jer kod nas karte kupuju i ljudi koji ne mogu doći na utakmice, samo da vas podsjetim na akciju "Ako si tužan i ne mo'š na Poljud doći..." Ujedno, Torcida baš nikad od nas nije tražila besplatan ulaz! Prema tome...

Drugim riječima, Hajduku ne treba mukte ulaz da bi bila atmosfera fešte i da bi se na Poljudu i večeras okupilo duplo više publike nego na svim ostalim susretima HNL-a.

A potrebno je reći i to kako su u Poljudu već prodali nekoliko tisuća ulaznica (zajedno s pretplatnicima) i kako da onda ljude dovode u neravnopravan položaj. Ne, to im nije ni palo na pamet, nema potrebe.


SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 20:29