StoryEditor
Hajduksuperkup

Hajduk bio na sastanku s policijom, HNS-om i Dinamom da bi se spriječili nemili događaji koji su se desili prije i nakon zadnjeg derbija

Piše Sport SD
24. lipnja 2022. - 21:31

Uoči početka nove natjecateljske sezone u hrvatskom nogometu sastanak su održali predstavnici Dinama i Hajduka s ljudima iz Ravnateljstva naše policije i Hrvatskog nogometnog saveza. Naravno, red je bio naći se, usuglasiti mišljenja i stavove, poduzeti i neke prve korake u tome da se spriječe nemili događaji s proljeća i kraja prethodne sezone. Superkup, borba osvajača naslova prvaka (Dinamo) i pobjednika Kupa (Hajduk) na rasporedu je već 9. srpnja.

Iz HNS-a su u povodu sastanka objavili i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

- U petak, 24. lipnja 2022. godine u službenim prostorijama Ravnateljstva policije održan je radni sastanak na temu pripreme i provedbe osiguranja predstojeće nogometne utakmice Superkupa između GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split.

Na navedenom sastanku su, uz predstavnike Ravnateljstva policije, sudjelovale osobe nadležne za sigurnost ispred Hrvatskog nogometnog saveza te nogometnih klubova Dinamo i Hajduk, a raspravljalo se o svim segmentima pripreme i provedbe osiguranja koji imaju utjecaja na sigurnost u odigravanju ovog nogometnog susreta.

Naime, Ravnateljstvo policije navedenu je nogometnu utakmicu proglasilo utakmicom visokog sigurnosnog rizika te su se svi sudionici sastanka usuglasili oko važnosti poduzimanja svih napora kako bi se utakmica odigrala u atmosferi nogometnog sportskog spektakla u kojem će sport biti u prvom i jedinom planu uz provođenje svih potrebnih mjera sigurnosti za sve sudionike i gledatelje - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 02:30