StoryEditor

GLEDANOST HTV-a Hajduk, sapunica, pa tek onda Dinamo

Piše PSD.
20. kolovoza 2010. - 18:08
Hrvatska televizija je u četvrtak direktno prenosila nastupe obaju naših predstavnika u četvrtom pretkolu nogometne Europa lige. Hajdukovu pobjedu (4:1) nad rumunjskom Unireom je, uz tridesetak tisuća posjetitelja poljudskog stadiona – pratilo i brojno gledateljstvo prvog programa javne televizije, dok je gostujuće slavlje Dinama (2:0) kod mađarskog Gyora, gotovo u isto vrijeme emitiramo na drugom programu.

Bili i modri su ujedno, iz nezavsne agencije AGB Nielsen - iz prve ruke dobili povratnu informaciju o vlastitoj popularnosti kod televizijskih gledatelja.

Od dvije navedene utakmice je, na svim programima u našoj zemlji bila gledanija jedino HTV-ova telenovela 'More ljubavi', ali su oba poluvremena poljudskog dvoboja, ako se promatraju odvojeno – imala veću ukupnu gledanost od meksičke sapunce i kao takva predstavljaju najgledaniji program dana.

Hajdukov sraz s lanjskim sudionicima Lige prvaka pratlo je jedanaest posto svih mogućih gledatelja i 32.7 posto onih koji su u to vrijeme bili pred televizorom, dok su Zagrepčani u ovim kategorijama zabilježili 8.5, odnosno 25.1 postotaka. Izdvojeno prvo poluvrijeme splitske utakmice iznjedrilo je gledanost od 11.7 i 35.4 posto, dok je u nastavku ta statistika poboljšana na 12.4 i 36.1. Gostovanje Zagrepčana je u prvom dijelu gledalo 9.6, odnosno 27.9 posto recipijenata, a nastavak je pratilo 9.5 i 28,6 posto gledatelja.

Serija je zabilježila 11.11 posto od ukupnog broja gledatelja, a visoki rezultat od 59.8 posto u segmentu gledanosti među građanima koji su vrijeme njenog emitiranja pratili neki televizijski program može lako odvesti na krivi trag. U ranopopodnevnom terminu, naime, vrlo mali broj ljudi sjedi pred TV ekranima.

ANTE PODRUG
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 00:06