StoryEditor
HajdukElvis Scoria, trener i tv-komentator

General prije bitke: Hajduku je važnije, nema što čekati...

Piše S.A.
20. travnja 2019. - 10:45
hajduk_rijeka11-281018

Stvarno je nerealan niz što se stvorio u utakmicama jadranskog derbija, brojke su prevelike, prejake u korist Rijeke. Čudi me da se Hajduk u ovih više od sedam godina baš nikad nije nametnuo do pobjede u svom Poljudu.

Hajduku danas utakmica puno više znači, Rijeka će ionako držat drugo mjesto do kraja. Ne vidim da ih može netko ugrozit kao viceprvake. Lokomotivu i Osijek su dobili, drugo mjesto osigurali. Kompaktna su ekipa, Bišćan je podigao nivo igre Riječana, a Hajduk sa svojim načinom ima više problema kod kuće, vani još uspiju bolje odigrati.

No, da pojasnim, Hajduk što igra, to je dobar nogomet imeni se sviđa, ali lakše ide na gostovanju, jer kod kuće se osjeti da fali realizator u šesnaestercu. Hajduk protiv Osijeka nije imao pravu priliku, malo igrača ulazi uopće u protivničkih "16 metara". Moraju nać neku pomoćnu varijantu, hoće li im tu pomoći povratak Caktaša, kojeg izuzetno cijenim?

Rijeka, budite sigurni, neće bit naivna.

Hajduk, odnosno trener Oreščanin sa suradnicima očito je sam formirao, birao način igre, očigledno je da su htjeli igrati bez "devetke". Meni se osobno sviđa taj nogomet, smnogo ulazaka iz drugog plana, ali u datom trenutku pofali ti napadač koji garantira 20 golova po sezoni.

Vraća se Caktaš koji prepoznaje taj način igre svojih, u njemu se uklapa i s Jairom može biti prevaga. Njih dvojica u paru za mene su posebna snaga Hajduka koji igra bolje nego prije, to se vidi, ali te boljke, ako se protivnik dobro zatvori, mogu doći opet do izražaja jer je Rijeka ozbiljna momčad.

Treneru Rijeke Igoru Bišćanu je bilo teško. Dočekan je na Rujevici ne bih rekao na nož, ali nikako nije dočekan cvijećem. Iza njega su danas vrlo dobri rezultati.

U odnosu na Kekovo nasljeđe, šansu su dobili mlađi igrači, ali se opet bazira na čvrstoj igri i taktičkoj disciplini.

Bišćan je bio dovoljno pametan da Kekovo nasljeđe mijenja, ali detalje, nikako ne iz temelja. Rijeka ima širok kadar kvalitete, Čolak, Acosty, Puljić, Pavičić, pa onda i Kvržić koji igra odličan nogomet, a i Gorgon je vrhunski, sad je ozlijeđen.

Hajduk mora napast. Taktiziranje, igra živaca mu neće donijet ništa, baš mora napast! Jairo je u vrhunskoj formi, a Caktaš je odličan, obojica donose entuzijazam i sviđa mi se ta energija. Još da Gyurcso bude na nivou, to su tri špica koja Hajduk treba.

Rijeka će bit ozbiljna, ali nekako im je možda važniji meč polufinala kupa.

Jadranski derbi će svakako donijet dobru utakmicu, kvalitetnu igru, u to sam siguran.

#HAJDUK#KOMENTAR#ELVIS SCORIJA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:28