StoryEditor
Hajdukkomentar

Franina besida: Volija bi da mi neko objasni, zašto Rijeci jedna utakmica kazne, a Hajduku dvi?!

25. studenog 2021. - 21:22

Nisan pravnik. Da san se tija bavit pravon završija bi pravni fakultet. Ali dobro znan šta znači pojam recidivist. I da je to gotovo uvik bija dodatni teret Hajduku kad su se izricale kazne. Ali ne triba bit pravnik za znat razliku između počinjenja i pokušaja. Ne zazivan neku veću kaznu Rijeci. Jedna utakmica je potpuno kazna na mistu. Sve je isto utakmica, dvi il' pet. Bitno je da se takvo šta ne ponavlja ni na Rujevici, ni na Poljudu, ni u Maksimiru... Nažalost opet će jer se kažnjavaju klubovi, a neadekvatno vruće, lude glave. Neće se ljudi zamislit, ka šta nisu ni prije neki navijači Hajduka kad je bilo obrnuto. Ali opet mi nešto u ton svemu ne da mira. Evo šta.

Kad je Hajduk kažnjen za nerede na Jadranskon derbiju u Dugopolju 2014., dobija je dvi utakmice kazne. Tada su bacani predmeti (stolice, pirotehnika) u teren. Bija je i recidivist. Kad je Hajduk kažnjen zbog utrčavanja navijača s metalnon štipaljkon na teren 2017., dobija je za sve dvi utakmice kazne. Tija je navijač doć do suca, ali potonji se već tada drža socijalne distance. Dakle do fizičkog napada nije došlo. Ali bija je Hajduk i recidivist. U Rijeci su se u nedilju dogodila dva napada na igrače i djelatnike Hajduka. Prvi na igrače krajem prvog poluvrimena. U redu, nije bilo težih posljedica. Drugi je bija udaranje fizioterapeuta na kraju utakmice. Nakon toga je, kad već zaštitari i policija nisu obavili svoj posal, huliganu-napadaču umirenje u vidu šake u glavu da' povjerenik za sigurnost Hajduka. Dakle dva upada na teren i dva napada, ne pokušaja. Jedna utakmica kazne. I neka je jedna. Ali volija bi da mi neko objasni zašto su onda bile po dvi. I neka su bile. Samo bi tija znat zašto je tako. Glup san. Recidivist po ton pitanju.

Ka šta bi tija i znat zašto nakon zapisnika i u obrazloženju kazne kod drugog napada stoji „ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka.”. Ponavljanje teze iz zapisnika. Pa to je ka da neko tvrdi da su se Joshua i Usyk malo naguravali ili da su se onaj splitski huligan šta je prije četiri godine uša na travnjak Poljuda s metalnon štipaljkon i sudac onda malo međusobno vatali.

item - id = 1146116
related id = 0 -> 1146093
related id = 1 -> 1146052
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 21:24