StoryEditor
Hajduktragičar

Fossati zabio zadnji čavao u lijes: talijanski veznjak je, za tako iskusnog igrača, neshvatljivo glupo zaradio isključenje

17. travnja 2021. - 16:31
Vojko Bašić/Cropix

Od tragičnog izdanja Hajduka, koji je u više od sto minuta igre (pet minuta nadoknade u prvom poluvremenu, šest u nastavku) ostao bez udarca u okvir gola dok je Osijek nizao šanse, slabiji je bio samo Marco Fossati koji je na nevjerojatno glup način zaradio crveni karton. 

Tragičar nije zbog toga jer je baš on presudno utjecao na ishod susreta u kojem je razlika u kvaliteti bila očita (makar ne tolika kako je izgledalo po igri), već zbog toga što je zabio zadnji čavao u lijes svoje momčadi i što stalno na Poljudu gledamo isti film. Čudili smo se prije deset dana nepromišljenom isključenju Nihada Mujakića na susretu protiv Slavena. Tada je Mujakić opalio plesku protivniku, dao se isprovocirati.

Nadmašio i Mujakića 

No, nadmašio ga je Fossati koji je zaradio dva žuta kartona u dvije minute. I to nepotrebno, na centru. Prvo je startao na Jugovića, pa onda podignutom nogom na Kleinheislera. Pritom je sretan što je nakon starta na Mađaru prošao samo sa (drugim) žutim kartonom, mogao je zaraditi i izravni crveni.

Ovo mu je u devetom nastupu već drugo isključenje u dresu Hajduka. Dok 23-godišnjem Mujakiću kakvo-takvo opravdanje mogu biti godine i neiskustvo, ovakvi gafovi iskusnog 28-godišnjeg Fossatija su teže shvatljivi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2021 22:24