StoryEditor
Hajdukderbi na poljudu

Fossati kiksom ‘zakuhao’ gol Dinama, a Tramezzani se nije usudio osvježiti momčad, izgleda kako smatra da na klupi nema kvalitete...

6. svibnja 2021. - 07:51

Remi u derbiju označili su više tragičari nego junaci, na primjer Marco Fossati je „zakuhao” vodeći gol Dinama, zarana, pogriješio je, izgubio je balun...

Bio je to šok za ambicije Hajduka. Koliko god je važan u u konstrukciji igre, iskusnom Talijanu se potkradaju gafovi, Majer je potom poentirao.

Srećom za „bijele” da je na suprotnoj strani izjednačenju kumovao Dinamov stoper Lauritsen, ta lopta nije bila ni blizu igrača Hajduka, a Lauritsen je vratio balun u igru, počastio Livaju koji je zabio za 1:1.

Bilo bi nepravedno dobar derbi označiti samo tragičarima.

Palac gore Livaji i Biuku

Uz Livaju, nama se opet strašno svidio Stipe Biuk, pokazao je iznova zavidnu tehniku i sad to više neće trebati stalno ponavljati. Igrao je bez kompleksa, hladnokrvno. Biuk je dodana vrijednost Hajduku i treba ga tretirati kao prvotimca.

Palac gore za Marka Livaja, u prvom nastupu protiv Dinama, zabio je gol i poravnao semafor.

Hajduk je omeđio prodore Ademija iz dubine, te piruete Oršića, ni sjenu mu nisu gubili iz vida, a obrana je ukrotila i Petkovića, tako da je s obrambene strane Hajduk pažljivo i dobro odradio derbi.

Diamantakos zamalo junak

Hajduk je posustao zadnjih dvadesetak minuta i da je primio gol tragičar bi bio - trener Tramezzani. Naime, nije mijenjao, nije osvježavao momčad. Zacijelo smatra da nema koga kvalitetno staviti da podigne tonus igre, pa se nije usuđivao mijenjati, premda je impostacija vidljivo kopnila snagom.

A onda je junak mogao postati (inače mlaki) Diamantakos, njegov pokušaj udarca, nekako čudan je to udarac bio, reakcija na dodavanje Jurića odsjela je na gredi i samo zamišljamo što bi bilo da je balun skliznuo u mrežu iza Livakovića, a u pitanju su bili centimetri.

Ovako, 1:1 u golovima, u tragičarima 1:1, u junacima ajmo reć – 0:0, makar apostrofiramo solidnu izvedbu Biuka i Livaje.

Europa? Hm, treba tu trokut i šestar i algoritam kako da se Hajduk do kraja s pete pozicije domogne četvrte. Da se izgubilo bilo bi tragično, ovako ćemo u pomoć zvati profesore matematike. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 00:44