StoryEditorOCM
Hajdukbez golova u Splitu

Evo kako smo ocijenili hajdukovce nakon derbija: Livaja dobro čuvan, a pogodite koja dvojica su bila najbolja

Piše Slaven Alfirević
1. svibnja 2023. - 14:41

Evo kako smo ocijenili hajdukovce nakon remija u derbiju protiv Dinama na Poljudu (0:0)...

Ivan Lučić 6,5 – još jedna pouzdana partija vratara koji je očito sasvim prigrlio ono što smo nekad zvali „jedinica”. Dres golmana prve momčadi. Vrlo dobar, nova utakmica bez primljenog gola.

Niko Kristian Sigur 6 – u seriji utakmica igra već za prvu momčad, dobro se junior snalazi ubačen u vatru. Bolji je u napadačkim akcijama, dobro barata balunom, u obrani ispadne iz igre, to je problem, ali razumljiv.

Toni Borevković 6,5 – ajde da ga pohvalimo, od srca, odigrao je vrlo solidno, nije se dao nadigrati, ovo mu je možda i najbolja utakmica u sezoni u kojoj je imao i ozljeda i padova, grešaka.

Chido Awaziem 6 – solidan, po nama manje upečatljiv od Borevkovića, ali nemamo zamjerke. Uvijek se kaže, on je dobar igrač, ali sklon greškama. Ovaj put se zadržimo na tome da je dobar igrač.

Dario Melnjak 6,5 – u prvom dijelu možda i najbolji, ulazio je u napadačke akcije i ofenzivni prostor kao u najboljim danima forme, asistirao. Bio ga je pun teren. Kako već rekosmo, ulazi u foru taman da u finalu kupa bude najbolji.

Marco Fossati 5,5 – u prvom poluvremenu i nije bio loš, kasnije je popustio, ovaj put barem nije griješio u dodavanju, ali nam se čini da njegov intenzitet igre nije na potrebnoj visini, nekako statičan...

Filip Krovinović 6,5 – poslovično već mnogo truda ulaže, premješten u dubinu bio je bolja spona tandema zadnjih veznih, nudio se prema naprijed, u situaciji kad je ulogu razigravača, u odsustvu Benrahoua preuzeo Pukštas. U svakom slučaju, Filip nam se svidio, boji nego u posljednje vrijeme.

Emir Sahiti 7 – najbolji i kako kaže Bišćan, on se uvijek napali na Dinamo i uvijek je protiv Dinama posebno raspoložen. Prodirao je, mučio svoga čuvara Perkovića, samo što sve skupa nije materijalizirao. Međutim, pljesak kad je izlazio najljepša mu je nagrada. Kako ga ono zovemo: Emir, dat ću sve od sebe Sahiti.

Rokas Pukštas 6 – mnogo smo od njega očekivali, a nekako nam je ostao između očekivanja i ponuđenog. Koliko znamo, načet je umorom od napora u posljednje vrijeme, čak i ozlijeđen, ne bi bilo čudo da je bio i na klupi, ali on toliko želi igrati, da bi - što se kaže - „i jednom nogom nastupio”. No, nije bio svjež i iskričav kako to inače zna biti.

Jan Mlakar 7 – našao se u velikoj šansi koju nije iskoristio, pa je efektan pogodak zabio što ga je VAR anulirao, na kraju i kapitalna opreznost, duboko u obrani u finišu spriječio je pogodak Dinama, ispred gol-crte. Neumoran. Znamo reći da bude nevidljiv, ali u derbiju nam je njegov trud i učinak bio i te kako upečatljiv.

Marko Livaja 6 – dobro čuvan, Ristovski i Šutalo nisu mu dali oka da otvori i rijetke su utakmice kad se Marko baš i nije posebno istaknuo.

Nikola Kalinić, pa Roko Brajković, Lukas Grgić i Ivan Ćubelić igrali su malo da bismo ih ocijenili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:07