StoryEditorOCM
Hajdukrijeka šaptom pala

Evo kako smo ocijenili Bijele nakon pobjede u Jadranskom derbiju

15. rujna 2022. - 21:14

Evo kako smo ocijenili Bijele nakon pobjede Hajduka u Jadranskom derbiju (2:0)...

Lovre Kalinić 6,5 – osujetio je udarac Obregona u 35. minuti i to je bilo vrlo važno, šut iskosa, nije ga iznenadio, za Lovru šala mala, ali to je zato što je Lovre reprezentativni vratar. Siguran.

David Čolina 6 – nije se posebno isticao na desnom beku u trenucima dok je rezultat bio 0:0.

od 56. Gergo Lovrencsics 7 – probudio se Mađar, to je dobra vijest. S klupe je unio živost po desnom krilu i vratio nas u dane kad je tek došao u Hajduk i bio u punoj formi i snazi.

Chidozie Awaziem 7 – dobra partija stopera koji se sve više nameće kao pojačanje. Britak i u startovima, ako prođe balun, neće igrač. Riječani žugaju da je mogao dobit i drugi žuti karton, ali to je na vagi suca, znate kako to ide, mogao je, ali nije...

Stefan Simić 5,5 – izvadio ga je Karoglan iz pričuve i dao mu zadatak da se hrva i natjeruje s Obregonom, jer da mu je Stefan najprikladniji takvom zadatku. Dobro je Simić to obavio, ali mu je Obregon u 35. minuti izmakao, Simić je pao... To je bila pogreška zbog koje snizujemo ocjenu.

Dario Melnjak 6 – potkrala bi mu se greška u dodavanju, neopreznost, ali ukupno partija bez uspona i padova.

Marco Fossati 6 – velik angažman u zatvaranju prostora ispred stopera, te kreiranju akcija iz dubine, previše i grešaka za ono na što nas je Talijan navikao.

Emir Sahiti 6 – trud je golem, neupitno. Međutim, nije ovo bila utakmica kad bi iz silne energije izvukao iz sebe ono najbolje. Pljesak publike kad je izlazio veća mu je nagrada od ocjenu koju smo mu dali.

Filip Krovinović 7,5 – da ne bi Stipe Biuka, Filip je najbolji igrač Hajduka, nova, drugačija uloga koja je bila slična i poziciji kao protiv Slaven Belupa baš mu je legla. Povučen prema natrag, došao je do daha i svaka mu je bila na mjestu. Više nego Fossati vodio je konce igre i bio ga je pun teren.  

Stipe Biuk 7,5 – već kažu ljudi „biukovski” pogodak. Vratio nas je u doba Tramezzanija koji ga je lansirao u seniore, kad se Biuk isticao „zmijolikim” prodorima, a savršeno čuva loptu. Sad je bio i strijelac. Inače, prije toga promašio je veliku šansu, ali nije izgubio volju. Solo-prodor u 66. minuti što je rezultirao pogotkom, može izvest samo veliki talent sa – samopouzdanjem. Bravo, Stipe!

Jan Mlakar  6 – nakon nastupa u Šibeniku bilo je logike da bude u prvih 11, ali ovaj put nije ostvario nešto posebno značajno.

Od 56. Nikola Kalinić 7 – ušao i zabio, to se već ponavlja, zbilja je ekstra klasa pred protivničkim golom. Prihvatio je asistenciju Livaje i bio neumoljiv da sa 2:0 Hajduk mirno uđe u završnicu jadranskog derbija.

Marko Livaja 6,5 – asistencija Nikoli Kaliniću, kako samo to Marko podvali balun... Ne zabija, ali zato asistira i ne treba govorit koliko je važan za Hajdukovu igru čak i onda kad nije u potpunoj formi ili zamahu. Dodavanje Mlakaru u Šibeniku, kao sad Kaliniću, slatke su minijature velemajstora.  

Anthony Kalik, te Ivan Krolo i Rokas Pukštas ostali su bez ocjene, malo su igrali, posebno potonja dvojica. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 00:51